El grau iTIC de l'EPSEM, premiat pel Consell Social de la UPC

Redacció
04 de juny del 2014
Professorat del grau iTIC de l'EPSEM. Foto: EPSEM

El Consell Social de la UPC ha lliurat el Premi a la iniciativa docent al projecte Grau en enginyeria de Sistemes TIC de l'EPSEM de Manresa. El premi ha estat recollit pel professor Pere Palà Schönwälder, del departament de Disseny i Programació de Sistemes Electrònics a l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa, en representació d'un equip de 14 professors i professores.
 
En els darrers anys s'han produït importants avenços tècnics i s'ha vist com empreses de qualsevol sector necessiten, cada vegada més, personal qualificat en l'àmbit de les TIC, que tingui coneixements generalistes d'electrònica, de control, d'informàtica i de comunicacions i que sàpiga aplicar-los de manera conjunta per resoldre qualsevol problema de la indústria.
 
Davant la mancança d'un perfil com aquest, esperonats per la idea d'oferir un grau atractiu per empreses i estudiants, a l'EPSEM es va decidir estudiar la possibilitat d'implantar un grau innovador amb l'objectiu de formar tècnics superiors que tinguin una formació generalista, sòlida i integrada amb l'epicentre en l'àmbit de les TIC i específicament orientada a la indústria.
 
Durant aquest curs 2013/2014 ha començat els seus estudis la quarta promoció d'aquest grau. Malgrat que la primera promoció encara no s'ha titulat, podem dir que l'important esforç realitzat ha valgut la pena. Diversos indicadors, com l'entrada d'estudiants, el rendiment acadèmic, la demanda de titulats per part de les empreses, els resultats acadèmics obtinguts per estudiants d'Erasmus a universitats de prestigi, o, no menys important, la pròpia satisfacció dels estudiants, així ho demostren.