Més de 1.500 alumnes participaran a «Rambla llibertat»

És la Cantània més multitudinària de les 7 que ja s'han fet al Kursaal

Redacció
17 de maig del 2014
La propera setmana torna el Cantània al Kursaal. Foto: MEES

Més de 1.500 nens i nenes de 5è i 6è de Primària de 44 escoles de la comarca del Bages (12 de Manresa i 32 de la resta de la comarca) participaran la setmana vinent, de dilluns a divendres en els 6 concerts de "Rambla Llibertat", la cantata amb música d'Albert Carbonell i text de Marc Rosich, que forma part del projecte Cantània d'enguany i que ja fa 25 anys que promou L'Auditori de Barcelona. 
 
Aquesta és la vuitena edició de Cantània a Manresa, un projecte que ha anat creixent cada curs, i que aquest any bat rècords: hi participen 1.580 nens i nenes (l'any passat en van ser 1.045) que són de 44 escoles (l'any passat, 30) i se'n fan 6 concerts (en les endicions anterior, un màxim de 4), de dilluns a divendres a les 9 del vespre a la Sala Gran del Kursaal de Manresa i divendres, també a les 17h. 
 
Cantània és una activitat adreçada a l'alumnat de segon i tercer cicle de Primària. Per a poder-hi participar, el seu professorat de música assisteix a dues jornades de treball a partir de les quals va preparant el repertori amb els nens que faran els concerts. Cada escola té el disc per poder treballar sobre les parts instrumentals des de 6 mesos abans dels concerts. Cada any s'estrena una cantata per a instrumentistes i gran cor.
 
"Rambla Llibertat" és un barri on l'alegria es respira arreu i la concòrdia es viu de manera genuïna. Aquest cas tan especial desperta l'interès d'Estela, una atrafegada periodista de la televisió, sempre a la recerca de notícies insòlites, i ara disposada a descobrir quin secret hi ha al darrere d'un fet tan inusual. Gómez, el seu nou càmera, li farà obrir els ulls i, passejant pels carrers del barri, l'ajudarà a entendre que una comunitat lliure i feliç és la suma i convivència de totes les llibertats individuals i que el que fa la Rambla tan especial és que els seus veïns gaudeixen de la pròpia llibertat sense oblidar mai el respecte als altres.
 
El projecte Cantània
Cantània és una activitat amb diferents fases d'actuació: sessions de formació amb el professorat, treball del professorat a la seva aula i concerts finals interpretats per l'alumnat inscrit. Durant tot el curs escolar es treballa tant des de l'organització com des de l'escola. L'objectiu és organitzar un acte per als alumnes que, per les característiques globals pensades exclusivament per a ells, per la qualitat i per la implicació personal i col·lectiva en l'acte, es converteixi en una vivència musical important i inoblidable per a tots.
 
Aquesta cantata serà cantada per uns 40.000 nens de 3r, 4t, 5è i 6è d'Educació Primària durant els mesos de maig i juny de 2014 a L'Auditori de Barcelona, El Vendrell, Figueres, Granollers, Manresa, Mataró, Olot, Sant Cugat del Vallès, Vic, Vilafranca del Penedès, Parla, Saragossa, Sevilla, Valladolid, Coburg, Koblenz i Neustadt.