L'Ajuntament i l'Escola de Música de Navàs s'escalfen amb biomassa

Tondo Energia ha acabat aquesta instal·lació que el consistori ha tirat endavant després d'un procés de participació ciutadana

Redacció
18 de març del 2014
Ha entrat en funcionament la caldera de biomassa que climatitza l'edifici de l'Ajuntament i de l'Escola de Música de Navàs. Tècnics de Tondo Energia han acabat l'execució d'aquest projecte que el desembre de 2012 va rebre el vist-i-plau dels veïns després de que el consistori organitzés una consulta per escollir en quin dels cinc projectes presentats es destinaven els diners d'una subvenció rebuda de la Diputació de Barcelona. Es preveu un estalvi del 65% al 70% respecte el sistema anterior que era amb gasoil. Segons les estimacions fetes des de l'Ajuntament, les finances municipals tindran un estalvi anual de 10.000 euros i s'evitarà emetre 63,8 tones de CO2 a l'atmosfera.
 
Tondo Energia ha instal·lat una caldera de biomassa de 150Kw d'estelles. La instal·lació consta d'una xarxa de calor i ha permès substituir les calderes de gasoil que fins ara tenien cada un dels dos edificis. Per climatitzar aquests dos edificis s'ha utilitzat una caldera Herz Firematic de 150 Kw que funciona amb estelles que, preferentment, provindran dels boscos del propi municipi.
 
La instal·lació disposa d'un sistema automàtic d'alimentació que transporta les estelles des del magatzem fins a la caldera. La sala de calderes es troba al soterrani de l'escola de música. Per fer-hi arribar les estelles s'ha construït al costat una magatzem soterrat. Aquest fet permet la càrrega d'estelles a través d'un camió pneumàtic.
 
La instal·lació compta amb un sistema de protecció i seguretat per evitar que cap persona pugui accedir al seu interior. També s'ha contemplat un sistema d'obertura per accedir-hi en cas de la necessitat de fer-hi neteja o manteniment.