Manresa també tindrà un servei d'intermediació per a lloguers

Pere Fontanals
19 de febrer del 2014
El degà de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Manresa, Abel Pié, durant la seva intervenció en el ple. Foto: Pere Fontanals

El ple de l'Ajuntament de Manresa va aprovar per unanimitat una proposició presentada per ERC per a que el consistori signi un acord de col·laboració amb el Col·legi d'Advocats de Manresa per a que facin les tasques de mediació entre propietaris de pisos i llogaters que no poden fer front a l'import.
 
En la seva intervenció, el degà dels advocats, Abel Pié, va recordar que segons el Consell del Poder Judicial, el 58,23% dels desnonaments del segon trimestre de 2013 es van deure a impagament de lloguers, davant un 36,23% que ho van ser per la hipoteca.
 
La moció i la intervenció dels diferents grups varen recordar que a l'altra banda dels desnonaments per lloguer també hi ha, moltes vegades, propietaris que depenen econòmicament d'aquests lloguers, de manera que es dóna una situació “d'igual a igual”. Només el regidor de la CUP va voler apuntar que no és “una situació d'igual a igual” la que hi ha entre el propietari d'un pis, “que té un pis”, i el llogater que no pot pagar-lo. Tot i així, va admetre que les diferències “no són tan grans com en els casos hipotecaris”.
 
La moció recull que és per aquests casos d'arrendaments entre persones físiques amb dificultats de pagament que es considera que "s'hauria d'oferir un servei d'informació, assessorament i mediació" per tal de trobar alternatives que "no comportin automàticament la negació del dret a l'habitatge", i que, en tot cas, "permeti trobar solucions alternatives i positives per ambdues parts, i fora de l'àmbit judicial".