La colla castellera Penjats del Campus s'estrenen a casa

Aina Vila
08 de desembre del 2013
Colla castellera Penjats del Campus de Manresa. Foto: Ignacio Clarós

El passat dijous, 5 de desembre, la colla universitària manresana Penjats del campus de Manresa van celebrar el bateig com a colla a la seva ciutat natal. La diada va ser molt emotiva ja que els Penjats van fer la seva millor actuació fins a la data. 
 
Amb un pilar de tres caminant van encetar la llauna. En primera ronda els de la camisa vermella van descarregar un parat 3d5. Aquest era l'únic castell de cinc que havien descarregat fins aleshores. Com a segon castell van intentar per primera vegada i van descarregar el 4d5. A tercera i última ronda i també com a estrena van fer el 2d5 o torre de cinc, molt treballada, amb una mica de tremolor, però descarregada amb solvència.
 
A la ronda de pilars van descarregar, també com a primera vegada, el pd4, molt parat i ràpid. Per tancar l'actuació i juntament amb els padrins, els Ganàpies de la UAB, van realitzar un 4d5net (sense pinya) de germanor.
 
Els Ganàpies de la UAB van acompanyar els Penjats realitzant la següent actuació: pd3 de la vera creu, 4d5n, 2d5, 7d4n i pd4. Degut a la seva veterania no van tenir cap mena de problema i en el castell de germanor van donar una classe magistral als integrants Penjats del tronc. Al final de l'actuació es van realitzar per part de les dues colles pilars de 3 de manera espontània.
 
Un cop finalitzada la diada, la colla amfitriona va oferir un sopar als assistents i la posterior festa de celebració per la gran actuació que van poder fer les colles.