La mini sèrie sobre Casaldàliga es preestrena dissabte

"Descalç sobre la terra vermella" es projectarà durant el Fòrum de Balsareny a la Sala Sindicat

Redacció
04 de desembre del 2013
El dissabte 7 de desembre se celebrarà la Segona Edició del Fòrum de Balsareny, les causes del Bisbe Pere Casaldàliga, que com a principal novetat inclou la pre estrena de la mini sèrie "Descalç sobre la terra vermella" que explica la lluita del bisbe Pere Casaldàliga a favor dels drets dels camperols del Mato Grosso a Brasil. En el Fòrum que se celebrarà al casal de Balsareny s'inclou una taula rodona sobre els 50 anys de l'encíclica Pau a la Terra o una conferencia sobre les semblances entre Joan XXIII, Pere Casaldàliga i el Papa Francesc.
 
"Que aquest sigui l'inici de molts altres Fòrums, sempre en la caminada que fem junts per les causes del Regne. Sigui on sigui em tindreu al vostre costat". Aquestes paraules que Pere Casaldàliga va escriure encoratjant a la celebració de la primera edició del Fòrum del Balsareny ha impulsat als organitzadors  -cristians/es de la base- ha fer realitat la segona edició d'aquest esdeveniment que, amb el suport absolut de l'ajuntament de Balsareny, se celebrarà a la Sala Sindicat el proper dissabte 7 de novembre.
 
Debat d'alçada
Després d'una benvinguda i un vídeo introductori, el Fòrum tindrà el seu primer plat fort a partir de les 10.30h amb una taula rodona que sota el títol "Als 50 anys de l'encíclica Pau a la Terra. Les condicions necessàries per a construir la pau", comptarà amb ponents d'alçada com Josep Anton Benítez, jesuïta i historiador, ex debat de la Facultat d'Història Eclesiàstica de la Universitat Gregoriana de Roma; Arcadi Oliveres, economista i president de Justícia i Pau i Lucía Ramon, teòloga del Centre Cristianisme i Justícia de la Fundació Lluís Espinal.
 
Grups a debat
Els participants al fòrum tindran l'oportunitat de dir-hi la seva gràcies a la dinàmica de debat per grups que plantejarà l'organització i que finalitzarà amb una posada en comú abans del dinar de germanor.
 
"Descalç sobre la terra vermella"
A partir de les 16 hores els participants a l'aconteixement podran assistir  a la presentació del document "Kairós per la Pau de cara a treballar d'Advent i el Nadal", que anirà a càrrec de Martí Olivella. Posteriorment el sacerdot de la diòcesi de Solsona, Ramon Cabana, glossarà les semblances entre Joan XIII, Pere Casaldàliga i el Papa Francesc".
 
Tot això serà abans de la pre estrena de la mini sèrie "Descalç sobre la terra vermella", de la que es faran dos passis, un per als participants a la jornada, a partir de les 17.15 i un altre a les 21 hores que estarà obert a tots els veïns de la població de Balsareny, localitat on va néixer Casaldàliga.
 
La pre estrena comptarà amb la presència de Francesc Escribano, productor i autor del llibre original; del director del film, Oriol Ferrer id'altres membres de l'equip artístic de la sèrie.
 
Inscripcions
La inscripció a la jornada té un cost de 5 euros per persona o de 15 si es vol incloure el dinar del migdia.