La promoció dels polígons del Bages, en una jornada a Barcelona

Víctor Marcos ha estat un dels ponents de la jornada "Impulsem els polígons d'activitat econòmica (PAE) a través de la cooperació supramunicipal"

Redacció
03 de desembre del 2013
El Bages ha estat un dels protagonistes de la jornada "Impulsem els PAE a través de la cooperació supramunicipal" organitzada per la Diputació de Barcelona. El conseller de Desenvolupament Comarcal, Víctor Marcos, ha explicat la trajectòria i els projectes del Consell Comarcal i els Ajuntaments en aquest àmbit. L'experiència del Bages s'ha presentat als assistents al costat d'altres exemples de referència com una agència de desenvolupament basca integrada per 6 municipis que gestiona 13 PAEs, el Consorci per a la promoció de sòl industrial del Molló (5 municipis i l'INCASÒL gestionant conjuntament sòl industrial), la conca d'Òdena o el Catalonia Innovation Triangle (CIT).
 
La jornada pretenia obrir el debat a l'entorn de quin tipus de cooperació supramunicipal és la més adequada per a la promoció dels polígons: la promoció del sòl industrial en la seva fase de comercialització o bé la cooperació per a la mancomunació de serveis; en aspectes tan variats com la recollida de residus, la promoció conjunta, o serveis empresarials compartits com centrals de compra agregades.
 
En el cas del Bages, el Consell Comarcal treballa en la promoció i millora dels polígons de la comarca de forma intensiva des de l'any 2008. L'element central del projecte és el cens de polígons i empreses, que s'actualitza constantment a través de visites periòdiques als polígons d'activitat econòmica i que es pot consultar a www.poligonsiempreses.ccbages.cat. El Consell Comarcal signa convenis de col·laboració periòdics amb els Ajuntaments, que són el marc de referència de la cooperació supramunicipal, i amb entitats empresarials com PIMEC o Cambra, per a d'altres aspectes com la promoció de l'associacionisme als polígons, organització d'actes conjunts, etc.
 
Entre les actuacions que es duen a terme de forma conjunta amb diferents polígons destaquen, per exemple, l'edició de material promocional conjunt, assistència a fires i actes promocionals, redacció d'estudis comarcals sobre els polígons en diferents temàtiques, suport a l'extensió de la fibra òptica als PAE, etc.