Els advocats es manifesten dimecres contra les taxes

L'impacte de les taxes judicials ha suposat que l'activitat judicial hagi disminuït més d'un 20% en procediments civils i apel·lacions

Redacció
19 de novembre del 2013
Jutges, fiscals, procuradors i advocats concentrats davant dels Jutjats de Manresa.
Jutges, fiscals, procuradors i advocats concentrats davant dels Jutjats de Manresa. | Pere Fontanals
Jutges, fiscals, procuradors i advocats concentrats davant dels Jutjats ara fa un any. Foto: Pere Fontanals

Després d'un any d'entrada en vigor de les taxes judicials, s'ha confirmat que ha privat a milers de ciutadans del seu fonamental i constitucional dreta a la tutela judicial efectiva. 
 
El Col·legi d'Advocats de Manresa realitzarà un acte de protesta en contra de les taxes judicials després d'un any de la seva aprovació, el proper dimecres dia 20 de novembre, a les 12.00 h. davant l'entrada dels jutjats. 
 
Les taxes judicials han suposat que molts ciutadans no hagin pogut accedir a la justícia, afectant, sobretot a aquells ciutadans que no poden gaudir del benefici de justícia gratuïta. 
 
Segons les comparacions que s'han pogut fer del primer semestre de l'any 2012, amb les del primer semestre d'aquest any, l'impacte de les taxes judicials ha suposat que l'activitat judicial hagi disminuït més d'un 20% en procediments civils i apel·lacions, així com també en procediments judicials contra l'administració i en recursos en l'àmbit laboral. 
 
Els advocats i les advocades protesten perquè es limita l'accés a la justícia als ciutadans, els quals han de pagar elevades quanties econòmiques abans d'interposar una demanda o de sol·licitar que el seu cas sigui examinat en segona instància.