Èxit de participació a la jornada sobre seguretat als polígons industrials

Hi van participar una quarantena de persones

Redacció
18 de novembre del 2013
Jornada sobre la seguretat als polígons celebrada al Consell Comarcal. Foto: CCBages

La gran preocupació dels empresaris per la seguretat als polígons va propiciar la celebració d'una jornada sobre aquest tema, organitzada per Consell Comarcal del Bages i UPIC (Unió de Polígons Industrials de Catalunya), que s'ha celebrat amb la participació de més d'una quarantena d'assistents. La UPIC va posar sobre la taula que la seguretat es una de les principals preocupacions dels empresaris a Catalunya i que a causa el context socioeconòmic actual encara està agafant més importància. Per això, els participants -empresaris de polígons a títol particular, representants d'associacions d'empresaris, policies locals, regidors i tècnics de seguretat ciutadana, i empreses especialitzades en seguretat privada- van seguir amb atenció les ponències que es van anar desenvolupant durant tota la jornada.
 
El representant dels Mossos d'Esquadra va donar dades sobre la criminalitat al Bages, que és aproximadament un 50% de la que es produeix a Barcelona i primera corona metropolitana, i va parlar sobre la manera d'operar dels lladres als polígons: forçament de portes, talls de tanques perimetrals, escalada, etc. També va destacar la importància de prendre consciència entre els empresaris que cal actuar per prevenir, amb mesures de seguretat físiques, electròniques, amb vigilants, etc., tant a nivell d'empresa com de polígon.
 
Per la seva banda, Cristina Secades, subdirectora general de seguretat interior de la Generalitat de Catalunya, va parlar de la possibilitat de tenir seguretat privada mancomunada a nivell de polígon i de la legislació vinculada així com de la futura modificació de la Llei de seguretat privada.
 
Des ACAES (Associació Catalana d'Empreses de Seguretat) van exposar les solucions de seguretat que ofereix avui en dia el mercat: centrals d'alarmes, sistemes de seguretat interiors i perimetrals,  verificació d'imatges, sistemes de vídeo vigilància, càmeres tèrmiques, control d'accessos i presència, reconeixement de matrícules i manteniment integral de sistemes, etc. 
 
Finalment, Montserrat Ambrós, de l'associació d'empresaris de Bufalvent, va explicar l'experiència al seu polígon i va animar la resta d'associacions d'empresaris de la comarca a treballar per aconseguir uns polígons més segurs al Bages.
 
Des del Consell Comarcal del Bages es treballa, a través de diferents iniciatives, en l'impuls i millora dels polígons industrials del Bages i s'aposta per una estreta col·laboració amb les associacions d'empresaris per tal de donar resposta a les principals problemàtiques i preocupacions de cada col·lectiu d'empresaris.