Els advocats de Manresa se sumen al Pacte Nacional pel Dret a Decidir

Van aprovar l'adhesió al manifest en l'assemblea general que es va celebrar el passat dimecres

Redacció
10 d'octubre del 2013
Per primer vegada, el Col·legi d'Advocats de Manresa s'ha pronunciat a favor del Dret a Decidir, i ho ha fet donant la veu als advocats i advocades que han estat convocats a una assemblea general extraordinària, on l'únic punt de l'ordre del dia era si el Col·legi s'havia d'adherir o no al Manifest. 
 
Amb el vot favorable dels assistents, es va decidir que el Col·legi d'Advocats es comprometia a treballar per fer possible la màxima corresponsabilitat de tota la ciutadania envers Catalunya i el seu futur institucional a través dels valors democràtics concretats en el Dret a Decidir. 
 
Segons manifestacions del degà del Col·legi d'Advocats de Manresa Abel Pié, "davant la petició que es va fer a les corporacions perquè s'adherissin al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, des de la Junta de govern es va considerar que era més oportú convocar als advocats i advocades a una Assemblea general extraordinària, i que no fos únicament la Junta de govern la que es pronunciés sobre la petició". Segueix afegint Abel Pié que "es normal que el Col·legi, com a institució, s'hagi de pronunciar a favor del Dret a Decidir; des del Col·legi mai no es dirà quin ha de ser el sentit del vot, però sí que cal escoltar la ciutadania i permetre que aquesta pugui manifestar de forma pacífica la seva voluntat". 
 
Adherir-se al manifest provoca que el Col·legi d'Advocats pugui endegar iniciatives en l'àmbit jurídic per tal de promoure la conscienciació ciutadana i fer pedagogia per reclamar l'exercici del Dret a Decidir.