Montserrat comptarà amb dos nous preveres i dos nous diaques

Dissabte s'ordenaran preveres els GG Anselm Parés i Sergi d'Assís Gelpí, i diaques els GG Efrem de Montellà i Bernat Juliol

Redacció
02 d'octubre del 2013
Dissabte 5 d'octubre, a les 16.30h, tindrà lloc a la Basílica de Santa Maria l'ordenació de dos nous preveres i dos nous diaques, tots ells membres de la comunitat benedictina de Montserrat. Els candidats, Anselm Parés i Sergi d'Assís Gelpí, per a preveres, i Efrem de Montellà i Bernat Juliol, per a diaques, seran presentats pel P. Abat Josep M. Soler, que és qui els ha escollit per a aquest ministeri d'acord amb el seu Consell, a Mons. Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona, que presidirà la cerimònia i els ordenarà.
 
L'administració del sagrament, que tindrà lloc dins la celebració de la missa, trobarà el seu punt culminant en la imposició de les mans i la pregària d'ordenació; prèviament, hi haurà la presentació i l'elecció dels candidats i el seu interrogatori per part del bisbe. Posteriorment, els nous diaques i els nous preveres rebran els signes propis del seu ministeri: la dalmàtica i l'evangeliari per als diaques, i la casulla, el calze i la patena, als sacerdots, a qui també se'ls ungirà les mans amb el crisma.
 
L'eucaristia es podrà seguir en directe a través de Montserrat Ràdio (100,6FM) i de Montserrat TV.
 
Els nous preveres i els nous diaques
Anselm Parés i Domènech va néixer a Barcelona el 28 de juliol de 1942. La professió solemne la va fer l'1 de novembre de 2000 i va ser ordenat diaca el 8 de desembre de 2006. Actualment treballa la secció de comptabilitat del Monestir.
 
Sergi d'Assís Gelpí i Abradó va néixer a Malgrat de Mar el 25 d'agost de 1975. És llicenciat en Filologia Catalana. Féu la professió solemne el 15 de maig de 2005 i va ser ordenat diaca el 23 de juny de 2011. Actualment és el prefecte de l'Escolania.
 
Efrem de Montellà i Llauradó va néixer a Barcelona el 27 de març de 1970. És professor superior de solfeig. La professió solemne la va fer el 31 de gener de 2010. Actualment és el director de l'escola i de la residència de l'Escolania.
 
Bernat Juliol i Galí va néixer a Girona el 31 d'octubre de 1978. És llicenciat en Dret i va professar solemnement el 12 de juny de 2011. Actualment és el secretari abacial.