Castellnou de Bages es gastarà més de 650.000 euros en un camp de futbol

Es construirà sobre uns terrenys de l'exalcalde, jutge de pau i president de la UE Castellnou, Josep Maria Baraldés, que els llogarà al municipi per 190.000 euros per 10 anys

Pere Fontanals
15 de juliol del 2013
Terrenys del Serrat on es construirà el Camp de Futbol.
Terrenys del Serrat on es construirà el Camp de Futbol. | GSV
Terrenys del Serrat on es construirà el Camp de Futbol. Foto: GSV

L'ascens de la Unió Esportiva Castellnou a Tercera Regional sortirà car a les arques municipals de l'ajuntament. L'alcalde del municipi, Francesc Martínez, el regidor d'esports, Toni Martín, i el president de la UE Castellnou, Josep Maria Baraldés, van presentar al diari Regió7 el projecte de construcció d'un camp de futbol en un solar al costat de l'escola l'Olivar, al Serrat, que costarà 426.000 euros més IVA, i que es farà sobre uns terrenys propietat del president del club per als quals el consistori abonarà en concepte de lloguer amb dret a compra 19.000 euros anuals durant un període de 10 anys. En total una xifra que es pot acostar, o superar, els 700.000 euros.
 
La voluntat de la construcció d'aquest camp de futbol, segons confirmava l'alcalde, Francesc Martínez (PSC), en la notícia, és la de compartir espai i xarxa de subministraments amb la mateixa escola, el centre cívic i les piscines, que es troben a la mateixa zona al Serrat. El mateix Martínez insistia que tota l'operació es farà procurant la màxima "transparència" i amb l'assessorament de la Diputació de Barcelona.
 
Malgrat tot, el fet que el propietari dels terrenys sigui l'exalcalde (de CiU), que ha estat designat recentment Jutge de Pau suplent del poble, i que a més és l'actual president de la UE Castellnou, ha aixecat les suspicàcies del regidor de l'oposició d'Unitat per Castellnou, Joan Albert Pons, que s'ha assabentat d'aquest projecte a través de la premsa.
 
La UE Castellnou juga a l'actualitat en un camp de futbol de terra de l'escola Llissach de Santpedor, i compta amb dos equips sèniors i un de veterans. El principal problema que es troben, segons el president del club, és que tenint l'estadi tan lluny no poden bastir equips de futbol base ja que la canalla, si han de baixar a Santpedor a entrenar, prefereixen fer-ho en el club d'aquest municipi que disposa d'un camp amb gespa artificial.