Més de 3.500 persones composen una estelada humana per a la història

Carme Forcadell, Patrícia Gabancho, Montserrat Carulla i Toni Albà han esperonat un públic entregat a la causa en l'acte de "Marxem!" a Manresa

Jordi Preñanosa Serra
07 de juliol del 2013
Més de 3.500 persones han participat a l'estelada humana de Manresa.
Més de 3.500 persones han participat a l'estelada humana de Manresa. | Jordi Preñanosa
Més de 3.500 persones han participat a l'estelada humana de Manresa. Foto: Jordi Preñanosa

Més de 3.500 persones s'han vestit de groc o roig aquest migdia de diumenge i han arribat dels cinc extrems del Bages fins a la plaça de Crist Rei per composar una estelada humana en l'acte "Marxem!" en la més gran concentració que s'ha viscut mai a Manresa. La convocatòria de l'Assemblea Nacional Catalana ha convertit el centre de la ciutat en un mosaic que s'ha fotografiat des del cel amb una model d'helicòpter de quatre hèlices. Des de les 9 del matí han sortit caravanes de cotxes i motos des de tots els extrems de la comarca -Maians, Navàs, Cardona, Santa Maria d'Oló, Moià i Monistrol de Montserrat- que han arribat fins als aparcaments habilitats a diversos punts de Manresa i han fet el darrer tram a peu fins a la plaça de Crist Rei on, sobre 2/4 d'1 del migdia, i seguint les indicacions dels speackers han composat una estelada humana amb les samarretes i els barrets. Un munt d'alcaldes i cares conegudes de la comarca s'han vestit la seva samarreta per participar en l'acte.
 
Gent de tota la comarca i de comarques veïnes han ajudat a arribar a aquest èxit de convocatòria entre les actuacions de Pep Callau i Sant Arisa i els parlaments de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, Patrícia Gabancho, Montserrat Carulla i Toni Albà. L'acte també ha comptat amb la presència de la pubilla i l'hereu de Manresa, Helena López i David Garriga, i la pubilla de Catalunya, Nor Sidki. Al voltant de l'acte, als carrers del voltant, hi han hagut parades amb motius independentistes.


L'esteladahumana a Crist Rei. Vídeo: Jordi Preñanosa