I la pau arribà a Sant Salvador de Guardiola

El govern del municipi destaca la millora del clima polític i social com a balanç de mitja legislatura

Redacció
26 de juny del 2013
L'equip de govern de Sant Salvador de Guardiola valora "satisfactòriament" els resultat dels dos primers anys de mandat municipal durant el qual l'ajuntament ha pogut centrar-se en el desenvolupament dels eixos del pacte assolit a partir de l'acord segellat entre les formacions Gent Pel Canvi (GPC), que encapçala l'alcalde Albert Miralda, i la cap de llista d'Unió Municipal de Catalunya (UMdC) a Sant Salvador de Guardiola, Anna Llobet.
 
Per a l'alcalde de Guardiola, Albert Miralda, "estem en una bona línia de treball i d'entesa que ens ha permès tirar endavant el nostre pla de govern des d'una perspectiva de treball col·lectiu, tant a nivell intern com extern, amb la complicitat i participació dels guardiolencs i guardiolenques." En aquesta mateixa línia, la segona tinent d'alcalde, Anna Llobet, ha assegurat que les aportacions del seu grup a l'equip de govern "han tingut bona acollida des del primer dia i han estat compartides i assumides per la resta de companys de govern". 
 
Aquest clima receptiu ha estat la clau "per a una estabilitat que el municipi necessitava per desencallar projectes cabdals per al seu futur", continua l'alcalde. Aquest ha estat el cas del POUM, actualment en fase d'exposició pública després que se'n fes l'aprovació inicial a finals del mes de maig. El nou planejament ha vist la llum després d'un procés de participació ciutadana que ha permès recollir les propostes dels veïns i veïnes a l'hora de definir el Sant Salvador de Guardiola del futur. 
 
Gestió de les finances i consolidació de serveis
Un dels eixos bàsics de la gestió municipal ha estat mantenir l'estabilitat pressupostària a partir de la contenció de la despesa. L'equip de govern ha fet un treball intens de redistribució i de racionalització en aquest àmbit amb el principal objectiu de mantenir el volum de serveis que l'ajuntament ha assumit tradicionalment, com ara el centre de dia, l'escola bressol, el banc d'aliments i la piscina municipal, entre d'altres. El context de crisi econòmica ha originat noves línies d'ajuda encaminades a donar una resposta immediata a les dificultats per les quals passen de les famílies del municipi. 
 
Enfortiment de la consciència mediambiental
En aquests dos anys de govern també s'han tirar endavant projectes com el districte energètic, que situarà en la línia dels municipis amb més consciència mediambiental i que aposten decididament per un model de societat sostenible del país. 
 
Més enllà de la realització de grans projectes, l'equip de govern mantindrà una línia d'acció centrada "en actuacions que tinguin una repercussió directa sobre el dia a dia i la millora de la qualitat de vida dels guardiolencs i guardiolenques". Exemple d'aquest plantejament en són algunes de les actuacions previstes durant aquesta segona meitat del mandat. És el cas de la millora del clavegueram i del manteniment i reparació del ferm de carrers. L'ampliació del cementiri i la renovació de l'enllumenat a partir de l'aplicació de mesures d'estalvi energètic, d'una banda, així com el desenvolupament de polítiques actives en la prevenció d'incendis, són altres de les actuacions previstes a curt termini. 
 
Els projectes pel que resta de mandat
Un dels eixos del treball previst amb horitzó al final del mandat, l'any 2015, és la reactivació del Servei Local d'Ocupació que unit a noves polítiques d'inserció laboral i la posada en marxa d'un viver d'empreses pretenen ajudar, d'una banda, a millorar l'ocupabilitat d'aquelles persones que no tenen feina, i a donar oportunitats als projectes empresarials dels emprenedors locals. Entre el gruix de propostes vinculades a la reactivació econòmica del municipi està previst treballar directament en la creació de llocs de treball a partir d'un programa d'ocupació social.