Pendents d'un vigilant per agafar l'ascensor

Les persones amb mobilitat reduïda que vulguin fer servir l'ascensor de la passarel·la de les Escodines hauran d'avisar el treballador del recent estrenat aparcament per a que els doni accés

Pere Fontanals
30 d'abril del 2013
Els dos accessos de l'ascensor, al centre de la imatge.
Els dos accessos de l'ascensor, al centre de la imatge. | Pere Fontanals
Els dos accessos de l'ascensor, al centre de la imatge. Foto: Pere Fontanals

El nou ascensor de la recent estrenada intervenció de les Escodines té dos nivells públics al que els vianants no hi poden accedir sense la intervenció del vigilant del pàrquing adjacent. Un vigilant que no hi és ni a les nits ni durant els caps de setmana, quan l'aparcament es troba tancat al trànsit. El fet és que, a banda dels nivells inferiors que donen accés a les plantes del pàrquing del Centre Històric, l'ascensor en qüestió té una porta a nivell de la Via Sant Ignasi i una altra superior a l'extrem escodinaire de la passarel·la, que, segons fonts de l'Ajuntament "tenen per objectiu que es puguin fer servir per veïns i visitants".
 
Per aconseguir que els vianants tinguin accés a aquestes dues portes, però que no poguessin accedir a les plantes de l'aparcament, caldria que el lector de targetes que en l'actualitat està instal·lat a l'exterior de les portes, estigués situat a l'interior de la cabina de manera que qui no tingués la targeta del pàrquing es pogués moure entre les dues plantes exteriors de l'ascensor.
 
D'aquesta manera, ara mateix l'única manera que tenen els vianants d'accedir a l'ascensor, tal i com assenyalen a Manresainfo.cat des de l'Ajuntament, és avisant el vigilant per l'intèrfon que hi ha a cada porta, per a que aquest els doni accés. L'únic problema és que l'horari del pàrquing Centre Històric és de 7 del matí a 11 de la nit, els dies feiners, de manera que l'accés a l'ascensor no és possible ni de nit ni el cap de setmana.
 
L'ús de l'ascensor a tothom queda ara a l'espera que l'Ajuntament tingui recursos per fer el canvi de tecnologia per moure el lector de targetes dels pisos exteriors a l'interior de la cabina i així poder usar l'ascensor sense dependre del vigilant.