La família Llissach de Santpedor, en un llibre

Josep Vives acompanya David Gràcia, autor del llibre, en una presentació que també compta amb el Bisbe de Vic, Romà Casanova

Redacció
23 d'abril del 2013
El bisbe de Vic, Romà Casanova, va assistir a l'acte.
El bisbe de Vic, Romà Casanova, va assistir a l'acte. | FLlissach
El bisbe de Vic, Romà Casanova, va assistir a l'acte. Foto: FLlissach

L'Obra Cultural Castell d'Or (OCCO) i la Fundació Llissach han presentat aquest dilluns "Un arbre ferm: els nobles Llissach i Catalunya (1213-2013)", un llibre que indaga la història d'una de les famílies que més han col·laborat en el desenvolupament de Santpedor i del Bages. L'acte, moderat pel president del Bàsquet Manresa, Josep Vives, i presidit pel Bisbe de Vic, Romà Casanova, ha omplert les 300 places de la Sala Auditori de l'Antic Convent de Sant Francesc de Santpedor. 
 
David Gràcia, l'autor del treball, ha dedicat més de tres anys a realitzar una profunda i detallada investigació sobre la família Llissach, en un viatge de descoberta sobre Catalunya, el Bages i, concretament, el poble de Santpedor. Segons ha dit el mateix autor "el títol del llibre reflecteix la solidesa amb què la nissaga Llissach ha crescut al llarg de 800 anys, fins a donar els fruits de què avui gaudim".
 
"Una educació a l'alçada del cor és possible" 
El lema que actualment representa les obres educatives de la Fundació Llissach, "una educació a l'alçada del cor és possible", posa de manifest el llegat d'una família que, d'una o altra manera, sempre ha tingut vocació educativa. La família Llissach ha col·laborat en la construcció d'un poble perquè no ha deixat d'oferir respostes a les necessitats reals dels homes.
 
La Fundació Llissach i l'Obra Cultural Castell d'Or són els dos fruits més madurs d'un arbre que va començar a arrelar l'any 1213, quan els Llissach van decidir marxar d'Occitània i establir-se a Barcelona. Des d'aleshores han impulsat el desenvolupament social responent a les circumstàncies, sovint adverses, que han hagut de travessar. El creixement de l'arbre ha esdevingut paral·lel al del seu entorn.
Arxivat a