Entesa presentarà dues mocions de la CUP en el ple de Moià

Una sobre els desnonaments hipotecaris i la segona sobre noves formes econòmiques

Redacció
04 d'abril del 2013
El passat mes de març la CUP de Moià es van presentar diverses instàncies i propostes per ser debatudes al ple municipal. Segons recorda aquesta formació en una carta oberta que ha adreçat als partits amb representació a l'Ajuntament, d'aquestes, únicament ha prosperat la sol·licitud per supervisar els comptes municipals i la proposta per declarar Moià com a municipi lliure de fracking. En canvi no s'ha rebut cap resposta a la demanda de millores en relació amb la comunicació (en especial de la pàgina web corporativa de l'Ajuntament), ni tampoc a la instància per a una reunió amb la comissió encarregada d'impulsar un Reglament Orgànic Municipal, formada per un membre de cadascun dels partits amb representació al consistori. De la mateixa manera, tampoc van prosperar les proposicions sobre el dret a l'habitatge i l'economia social.
 
Aquest fet va ser preguntat per la CUP en el darrer ple de l'Ajuntament de Moià que va ser emplaçada a contactar directament amb cadascun dels grups municipals. Un cop seguit aquest procediment, la CUP comenta que tampoc ha rebut cap tipus de resposta, amb l'excepció del grup d'Entesa que ha comunicat la seva intenció de presentar les dues mocions pendents.
 
L'assemblea de la CUP de Moià troba a faltar un intercanvi d'impressions respecte a les mocions per part dels tres grups i consensuar-les amb l'objectiu d'assolir majories àmplies.
 
La CUP entén que les dues mocions presentades, i que seran debatudes en el ple del dijous 4 d'abril, són cabdals pel context socioeconòmic actual. 
 
L'una per la tragèdia que suposen els desnonaments i les seves conseqüències, quan fins i tot les mateixes institucions de la Unió Europea han reconegut que la llei espanyola en aquesta matèria és abusiva.
 
La segona moció pretén recolzar les dinàmiques socials que impulsen noves formes econòmiques a l'entorn de les iniciatives cooperatives i de suport mutu, reconegudes per institucions nacionals i internacionals com una de les fórmules per evitar l'exclusió i promoure el desenvolupament econòmic, social i ambientalment responsable, que també poden suposar un revulsiu en la situació que actualment es troba Moià.
 
La CUP de Moià sol·licita a lers formacions amb representació a l'Ajuntament el vot favorable de tots els i les regidores a les dues mocions presentades a través del grup d'Entesa. Igualment demana resposta en relació a la resta d'instàncies presentades, especialment les relacionades amb el ROM i la comunicació municipal.
Arxivat a