Demanen que l'Ajuntament no pagui impostos a Espanya

La campanya ciutadana encapçalada per Arnau Padró ha recollit 350 signatures en 3 dies utilitzant la plataforma change.org

Redacció
10 de febrer del 2013
Primer pas per formalitzar la hisenda pròpia.
Primer pas per formalitzar la hisenda pròpia. | QS/ND
Demanen que l'Ajuntament comenci a fer insubmissió fiscal. Foto: QS/ND

Fa tres dies que un grup de ciutadans de Manresa, amb la cara visible d'Arnau Padró -que va anar a les llistes de SI en les passades eleccions autonòmiques-, han iniciat una campanya per tal de demanar a l'Ajuntament del municipi que ingressi els impostos que genera a l'Agència Tributària de Catalunya enlloc de fer-ho a l'espanyola. Utilitzant la plataforma change.org han aconseguit recollir prop de 350 signatures a favor d'aquesta causa en poc més de 3 dies.

Cal tenir present que el ple de l'Ajuntament ja va aprovar una moció , el passat mes de febrer, en que s'instava el govern municipal a practicar la sobirania fiscal quan fos legalment possible. Els promotors de la campanya argumenten que el fet que Gallifa i Alella ja estiguin duent a terme aquesta pràctica demostra que efectivament és possible realitzar-la de forma legal.

La pràctica de la insubmissió fiscal la varen iniciar un grup d'empresaris ja fa quasi bé un any assessorats per la plataforma Catalunya Diu Prou. A la seva web s'hi poden trobar un seguit de documents que expliquen com practicar la insubmissió fiscal amb diferents tipus d'impostos. Avui en dia ja s'han sumat a la insubmissió un grup de 40 empresaris, l'Assembla Nacional Catalana i els 2 municipis anteriorment esmentats. Des de la plataforma destaquen que els empresaris que han dut a terme aquesta pràctica estan al corrent de pagament segons la Hisenda Espanyola.