Unes seixanta persones, a la xerrada de teleassistència a Navàs

Redacció
31 de gener del 2013
Xerrada sobre el servei de Teleassistència a Navàs.
Xerrada sobre el servei de Teleassistència a Navàs. | AjNVS
Xerrada sobre el servei de Teleassistència a Navàs. Foto: AjNVS

L'Ajuntament de Navàs ofereix el Servei Local de Teleassistència mitjançant el conveni de col·laboració que existeix amb la Diputació de Barcelona. Per aquest motiu el dimecres 30 de gener s'ha organitzat una xerrada informativa sobre el servei, on han assistit el Diputat de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva; l'Alcalde de Navàs, Jaume Casals i la Regidora d'Atenció a les persones grans de Navàs, Raquel Rodríguez juntament amb una seixantena de persones interessades en el servei.

Durant l'acte els assistents han pogut saber de primera mà el funcionament i els serveis que els ofereix el Servei Local de Teleassistència, i han pogut veure la Unitat Mòbil del Servei Local de Teleassistència.

Es tracta d'un servei preventiu i de proximitat que ofereix a les persones grans i/o amb dependència i als seus cuidadors un suport personal per continuar vivint al seu domicili; les persones beneficiàries d'aquest servei tenen la seguretat i tranquil·litat que davant de situacions de crisi, caigudes, emergències sanitàries o de l'habitatge, poden contactar de forma immediata amb el centre d'atenció mitjançant un terminal de Teleassistència instal·lat al domicili i un penjoll que porta posat l'usuari sense la necessitat d'aixecar l'auricular del telèfon.

El servei però va molt més enllà de l'actuació davant de situacions d'emergència i d'una forma proactiva el Servei Local de Teleassistència realitza a més visites domiciliàries a les persones usuàries amb l'objectiu de realitzar un seguiment acurat de l'estat de la persona i coordinar amb els serveis socials les possibles intervencions necessàries de forma integral per oferir la millor atenció a les persones grans.

Més de 3.000 trucades i 300 visites als usuaris de Navàs
Navàs atén actualment a 127 persones, xifra que representa el 10.28% de la població de més de 65 anys que gaudeix del Servei Local de Teleassistència. Durant el 2012 l'equip d'intervenció domiciliària ha realitzat 348 visites a les persones usuàries de Navàs, i s'han gestionat 3.293 trucades des del Centre d'Atenció.

Per ser beneficiari d'aquest servei només cal adreçar-se als Serveis Socials Municipals.