Neix la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca del Bages

Aquest diumenge va celebrar la primera assemblea a l'Ateneu la Sèquia i es reuniran cada diumenge

Redacció
03 de desembre del 2012
Assistents a la xerrada de la PAHC d'aquest dissabte.
Assistents a la xerrada de la PAHC d'aquest dissabte. | PAHC
Assistents a la xerrada de la PAHC d'aquest dissabte. Foto: PAHC

Aquest diumenge dia 2 de desembre, al nou edifici de l'Ateneu Popular la Sèquia, es va celebrar la primera assemblea de la PAHC Bages (Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i la Crisi del Bages). La plataforma neix per donar resposta a la dramàtica situació actual de constants desnonaments arreu de l'estat. Sens dubte els municipis bagencs no en són una excepció, emperò fins a dia d'avui no havia sorgit cap moviment de suport.

Els objectius de la plataforma són aturar els processos de desnonaments de les persones afectades reclamant la dació o la condonació del deute, l'obtenció per part de l'entitat bancària d'un lloguer social de l'habitatge en qüestió (un terç del sou de la família o persones que l'habiten) i també augmentar la pressió i la denúncia de la problemàtica per a que es reformin les lleis que permeten que no es garanteixi entre els ciutadans un dret tan bàsic i fonamental com és el dret a sostre.
 
L'èxit de l'assemblea va ser clau, amb una assistència d'unes 70 persones, amb un alt percentatge d'afectats i afectades, d'on van ja sortir moltes idees i línies d'actuació. Aquesta venia precedida de la xerrada de Pau Llonch, que va tenir lloc el dia anterior, amb una assistència de 150 persones, aprofitant la inauguració del nou Ateneu, on va parlar de les seves experiències en la PAHC de Sabadell, que porta aproximadament un any i mig de funcionament. Des d'aquesta han aturat una elevada quantitat de processos de desnonaments i es realitzen assemblees setmanals d'unes 120 persones i nombroses accions.

En els dos actes, es va fer molta èmfasi a la idea de no-assistencialisme de les PAHC. Les plataformes no són organitzacions on les persones tan sols van a rebre un servei. Per aconseguir els objectius de la plataforma es necessita una lluita i implicació constant, que ha de sorgir de totes les persones implicades que hi participen. L'embranzida inicial pronostica que al Bages se'n sentirà molt a parlar. El missatge que es vol llançar va dirigit a les persones que estiguin en una situació semblant: que no se sentin soles ni culpables per la situació que viuen, i que si estan disposades a lluitar es posin en contacte amb els membres de l'Assemblea. Així mateix es convida a tota la ciutadania a assistir-hi i participar.

La propera reunió se celebrarà diumenge dia 9 de desembre a les 19h a l'Ateneu Popular la Sèquia. L'entrada és pel C/Amigant, des de Plaça Major.