Els barris del nord-est participen en el tercer taller del POUM

Redacció
16 de novembre del 2012
Celebració del tercer taller del POUM de Manresa.
Celebració del tercer taller del POUM de Manresa. | AjM
Celebració del tercer taller del POUM de Manresa. Foto: AjM

L'equip redactor del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Manresa s'ha reunit aquest dijous amb els veïns dels barris de la Sagrada Família, Font dels Capellans, Pujada Roja – Cots – Guix, la Balconada, Sant Pau i Cal Gravat. Aquest és el tercer taller de participació ciutadana que ha tingut lloc per recollir opinions de la ciutadania de cara a l'elaboració del nou POUM.

Alguns dels temes que preocupen als veïns i que s'han tractat durant la reunió han estat, entre d'altres, la perillositat de l'accés a peu al polígon industrial de Bufalvent, la mala resolució dels enllaços amb la C-55 de Bufalvent i Cal Gravat, els problemes d'aparcament en la zona de la Balconada –Hospital Sant Joan de Déu, l'aïllament i els problemes de mobilitat en els barris de Sant Pau, Pujada Roja, Cots i el Guix, la barrera que provoca la via dels Ferrocarrils de la Generalitat entre el barri de la Font dels Capellans i la resta de la ciutat i les discontinuïtats d'algunes vies com l'Avinguda Francesc Macià - arquitecte Montagut.

També s'ha parlat del caràcter agrícola del barri de la Pujada Roja, dels recorreguts per a vianants i bicicletes entre aquests barris i el centre, i de les àrees de centralitat dels barris.

En acabar la sessió, els participants van omplir l'enquesta de percepció de la ciutat, que també està disponible a la pàgina web del POUM.

Els tallers previstos
El primer taller de participació ciutadana del POUM es va fer dijous passat, 8 d'octubre, al centre cívic Selves i Carner, amb veïns dels barris de Plaça Catalunya, Mion - Puigberenguer i Poble Nou. Entre d'altres qüestions, també es va parlar del baixador dels Ferrocarrils de la Generalitat, dels accessos a l'escola Sant Ignasi, dels recorreguts per a vianants entre els barris i el centre, i de la política d'aparcaments per als veïns.

El dilluns 12 de novembre va tenir lloc el segon taller de participació del POUM, que va recollir les opinions dels veïns de la carretera de Santpedor i l'avinguda de Les Bases de Manresa. Allà, les preocupacions principals dels assistents van ser un altre cop el baixador dels Ferrocarrils de la Generalitat, la connexió del carrer de la Sèquia amb la carretera de Santpedor i l'estació Manresa Alta, els recorreguts de vianants, els accessos a Can Font i al Parc de l'Agulla, i els problemes que genera el trànsit han estat les qüestions plantejades pels veïns.

El calendari previst de tallers de participació del POUM es complementarà amb dues noves sessions els dos pròxims dijous:

22 de novembre de 2012
Barris convocats: Passeig i Rodalies i Vic-Remei
Lloc: Centre Cultural El Casino
Hora: 19:30 – 21:30

29 de novembre de 2012
Barris convocats: Valldaura, Barri Antic i Escodines
Lloc: Casal de les Escodines
Hora: 19:30 – 21:30