Punt i final de Xavier Lanza al capdavant de la UBIC

Els associats voten unànimement Jaume Pont, del Setè Cel, com a nou president de la principal associació de comerciants de Manresa

Pere Fontanals
29 d'octubre del 2012
Jaume Pont i Xavier Lanza en el traspàs de la presidència.
Jaume Pont i Xavier Lanza en el traspàs de la presidència. | Pere Fontanals
Jaume Pont i Xavier Lanza en el traspàs de la presidència. Foto: Pere Fontanals

Una breu assemblea general ordinària de recull ha estat el pròleg del canvi de presidència de la UBIC que, després de més de 13 anys de lanzarisme, buscarà "aglutinar les diverses associacions" de la capital del Bages sota el paraigües de la principal entitat de comerços, tal i com ha asseverat el recent escollit president, Jaume Pont, del Setè Cel.

Abans, Xavier Lanza s'ha dirigit als representants de la vintena d'associats que han participat en aquest relleu agraint el suport que ha rebut des que el maig de 1999 va fer-se càrrec de la presidència de la UBIC. A tall de recull, Lanza ha recordat que en aquest període la Unió de Botiguers ha organitzat 27 fires i 17 Fora Stock, ha celebrat el 25è aniversari i també el 30è, han existit "moments agres i moments millors", i que malgrat "algunes informacions aparegudes", feia "més d'un any que havia pres la decisió de dimitir del càrrec", però el fet que els nous estatuts no fossin admesos per la Generalitat fins el passat mes de juliol, va endarrerir la decisió.

El president sortint, però, tot i deixant clar que ningú no l'havia "pressionat perquè dimitís", ha aprofitat la seva intervenció per advertir que des del seu anunci "durant aquest darrer mes" algun associat li havia "intentat posar pals a les rodes" i que això l'havia decebut.

En el seu discurs de presentació, l'únic candidat a la presidència vacant, el comerciant de vins i productes de delicatessen, Jaume Pont ha insistit en la necessitat que la UBIC sigui una associació "oberta i transparent" que procuri aglutinar les altres associacions de la ciutat "sense que això vulgui dir que desapareguin" i que "s'apropi als barris que no són del centre de Manresa". Pont ha mostrat la necessitat que la UBIC s'impliqui amb el turisme, la gastronomia o l'esport de Manresa per a què la capital del Bages sigui coneguda, també per la "seva capitalitat comercial".

Finalment s'ha procedit a la votació que ha confirmat per unanimitat la única candidatura presentada amb vint vots a favor i cap vot en blanc. Acompanyaran a Jaume Pont en la junta de treball Jordi Ruíz, Josep Tomasa, Toni Sala i Genís Martí.