Finalitza amb èxit el primer Fòrum de Balsareny

Els organitzadors en garanteixen una segona edició

Redacció
14 d'octubre del 2012
Vista general del primer Fòrum de Balsareny.
Vista general del primer Fòrum de Balsareny. | Fòrum Balsareny
Vista general del primer Fòrum de Balsareny. Foto: Fòrum Balsareny

Una celebració eucarística, una festa de cultura popular i una lectura de poemes del bisbe Pere Casaldàliga han tancat aquest diumenge al migdia el Primer Fòrum de Balsareny que ha tractat les causes del bisbe Pere Casaldàliga i ha analitzat els cinquanta anys del concili Vaticà II. Aquest Fòrum ha comptat amb 280 inscrits. Els organitzadors, contents amb el resultat, han garantit que se celebrarà una segona edició del Fòrum.

En la jornada de diumenge, abans de l'acte litúrgic i festiu, s'ha analitzat la figura de Pere Casaldàliga. El claretià i membre de l'associació Araguaia, Joan Soler, ha llegit alguns fragments d'un diari de Casaldàliga que han servit per "emfatitzar les dimensions del Pere", segons el propi Soler.

Per la seva banda el filòsof i professor a ESADE, Antoni Comín, en la seva xerrada s'ha mostrat convençut que "si d'aquí a dos segles segueix havent-hi església serà gràcies a persones com el Pere Casaldàliga" i l'ha comparat amb Sant Francesc d'Assís que va ser molt criticat en el seu temps i posteriorment, segons Comin, l'església ha viscut gràcies a la seva renda.

En el torn de debat Soler s'ha mostrat convençut que en el futur "la gent haurà de triar els bisbes".

També ha aparegut el tema de la nova evangelització. Comín s'ha mostrat contundent en aquest tema: "allò que evangelitza és el testimoni" i l'acció, per això el filòsof ha dit que "per convertir a la gent primer s'han de convertir ells", en referència als bisbes.