Súria acull la xerrada «Com parlar de sexualitat amb els fills»

Redacció
05 d'octubre del 2012
Imatge de la xerrada amb més de 20 assistents.
Imatge de la xerrada amb més de 20 assistents. | AjSú
Imatge de la xerrada amb més de 20 assistents. Foto: AjSú

L'institut Mig-Món va acollir dimarts, 2 d'octubre, la xerrada "Com parlar de sexualitat amb els fills", dins del Programa Municipal de Suport a les Famílies per a aquest curs 2012-13. En l'acte, que va reunir més d'una vintena de persones, es va destacar la importància de posar el respecte com a principal valor en les relacions amb altres persones.

La xerrada va ser organitzada per l'associació de mares i pares (Ampa) de l'institut Mig-Món i el Punt d'Informació Juvenil (PIJ) de l'àrea de Joventut de l'Ajuntament de Súria, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. El desenvolupament del tema va anar a càrrec de l'educadora i treballadora social Francina Costa, de l'organització no governamental (ONG) Sida Studi (Barcelona).

Francina Costa va assenyalar que els principals dubtes dels adolescents en aquest àmbit estan relacionats amb les inseguretats sobre el propi cos en una etapa de desvetllament i maduració de la personalitat, de la qual la sexualitat és una part important. Per aquest motiu, pares i mares n'han de parlar amb els fills i filles amb franquesa, esperit obert i sense obviar els aspectes afectius de la sexualitat.

Segons Francina Costa, "el més important és que sàpiguen que hi som", però recordant que els fills i filles han de ser educats per esdevenir persones autònomes. També cal tenir en compte que els joves disposen actualment de nombroses fonts d'informació, algunes de les quals són poc fiables i transmeten unes imatges irreals i distorsionades de les relacions sexuals i dels rols masculins i femenins.

L'acte es va desenvolupar en un ambient participatiu entre la ponent i les persones assistents.

Arxivat a