Cardona es dota d'una ordenança sobre tinença d'animals

També actualitza l'ordenança d'activitats i instal·lacion

Redacció
27 de juliol del 2012

L'Ajuntament de Cardona ha aprovat una nova ordenança sobre tinença d'animals amb el doble objectiu de protegir per una banda la salut i la seguretat de les persones, i per altra respectar els drets dels animals.

La nova ordenança, que va entrar en vigor el passat mes de juny, estableix les mesures higienicosanitàries que els propietaris d'animals han d'adoptar per tal de complir amb la nova normativa, l'obligació de registrar-los al cens municipal d'animals domèstics i les normes que s'han de seguir en els espais públics. Entre altres disposicions l'ordenança obliga a retirar les deposicions dels animals a la via pública i a responsabilitzar-se del seu bon comportament

Les infraccions del reglament comportaran sancions que variaran en funció de la falta comesa. Es preveuen multes de 100 a 400 euros per infraccions lleus com el fet de no inscriure un gos o un gat al registre censal o per no retirar les deposicions dels animals. La reincidència en la comissió de faltes lleus es considera falta greu i es pot sancionar amb multes de 401 a 2.000 euros.

Ordenança


Ordenança municipal d'activitats i instal·lacions
Per altra banda l'Ajuntament ha actualitzat l'ordenança d'intervenció Ambiental, de Seguretat i de Salut Pública que regula la intervenció municipal sobre establiments, instal.lacions i activitats al municipi.

L'objectiu d'aquesta actualització ha estat la simplificació i agilització dels tràmits administratius i l'adaptació de l'ordenança a la nova normativa autonòmica. Així, en alguns procediments administratius, es passa d'un model de llicència amb autorització prèvia municipal, a una comunicació prèvia de l'activitat. Amb aquesta modificació la persona titular de l'activitat pot començar l'activitat des del dia que presenta la comunicació i abans del control posterior per part de les autoritats competents.

Ordenança

Arxivat a