La FUB torna a apostar per una Escola d'Estiu oberta i variada

Per a aquest any s'han programat nou cursos

Redacció
13 de juny del 2012

L'Escola de Formació Contínua de la Fundació Universitària del Bages (FUB) ha apostat un any més per programar una Escola d'Estiu oberta i amb continguts més frescos. Aquesta és una tendència que ja es va iniciar l'any passat, amb la programació d'una oferta desvinculada de la formació acadèmica amb l'objectiu d'arribar al públic en general. Per a aquest any s'han programat nou cursos, dels quals set permeten obtenir el reconeixement acadèmic de crèdit de lliure elecció a totes les universitats de la Xarxa Vives d'Universitats.

Segons la directora de l'Escola de Formació Contínua, Carlota Riera, "ja tenim un ampli programa de cursos, màsters i postgraus especialitzats i vinculats als estudis universitaris de la FUB que es duen a terme durant tot l'any, per això, per a l'Escola d'Estiu, optem per una programació que sigui més fresca, variada i atractiva per a públics diversos i no necessàriament vinculada a la formació universitària".

Salut i emprenedoria
A banda d'aquesta obertura, l'Escola de Formació Contínua ha volgut aprofitar el potencial de dos dels programes que s'han impulsat aquest curs 2011-2012 per incloure propostes especialitzades en l'àmbit de la salut i de la creació d'empreses. Es tracta dels programes transversals FUB-Universitat saludable i del programa e+i (innovació i emprenedoria).

En aquest sentit s'ha programat un curs destinat a formar promotors d'activitat física i d'estil de vida saludable. Es tracta d'un curs interdisciplinar, que combina tant coneixements d'Educació Física, com de Psicologia i Medicina. En aquest cas, el curs pretén sensibilitzar els futurs professionals relacionats amb la salut sobre la importància de la pràctica regular d'activitat física i sobre els beneficis que té dur un estil de vida saludable. Els que facin aquest curs han d'acabar-lo capacitats per a la planificació de Programes de Condicionament Físic Saludable. El curs anirà a càrrec del responsable del programa FUB-Universitat Saludable, Agustí Serra.

La segona novetat destacada és el curs d'idees emprenedores, que ajudarà els participants a definir els continguts del pla d'empresa per disposar de les eines tècniques d'anàlisi que requereix qualsevol emprenedor. El responsable del programa e+i, Marc Bernadich, explicarà com s'ha d'avaluar una idea empresarial i com elaborar un pla econòmic-financer per tirar-la endavant.