9.000 euros més per a la promoció i millora de Bufalvent

El consistori haurà fet una aportació global de 21.000 euros durant 2011, en el marc del programa de suport als PAE de l'àrea de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació

Redacció
22 de setembre del 2011

L'Alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el president de l'Associació d'Empresaris del Polígon de Bufalvent, Joan Llansó, han signat aquest migdia un conveni pel qual l'Ajuntament aporta 9.000 euros a l'entitat amb l'objectiu de contribuir a la promoció i millora d'aquesta zona industrial.

També hi han assistit a la signatura de l'acord la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Sílvia Gratacós; i dos vice-presidents de l'Associació: Lluís Lázaro i Bernat Ladrón de Guevara.

En concret, aquests diners del conveni es destinaran a:

  • Estudi per a la millora i renovació del punt d'informació de les empreses del polígon.
  • Estudi per realitzar un nou protocol del servei de seguretat del polígon.
  • Disseny de la retolació dels nous vehicles del servei de seguretat.
  • Estudi de les necessitats d'estacionaments als carrers del polígon, per sol·licitar la creació d'una nova zona d'aparcament comuna.
  • Estudi per impulsar la construcció de l'escola Bressolvent.
  • Accions de promoció de Bufalvent: material promocional imprès, audiovisual i actualització de la pàgina web.

Les properes setmanes, l'Ajuntament signarà també convenis amb les associacions dels Trullols, Pont Nou i Els Dolors. En total, el consistori haurà fet una aportació global de 21.000 euros durant aquest 2011, en el marc del programa d'activitats de suport als PAE de l'àrea de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona.

L'origen de les associacions als PAE de Manresa
L'associació d'empresaris de Bufalvent ja té més de 20 anys de trajectòria. Va néixer l'any 1990, de la mà d'un grup d'empresaris que volien aconseguir una zona industrial més endreçada.

Des de llavors l'associació ha treballat fins aconseguir que el polígon sigui conegut arreu de Catalunya per la seva qualitat, amb una associació dinàmica i capdavantera en gestió, que ha dut a terme serveis i projectes que els diferencia de la resta de polígons. En aquests moments el PAE compta amb més de 240 empreses i ha estat un dels pioners en la instal·lació de fibra òptica.

L'any 2006 va néixer l'associació d'empresaris dels Dolors a partir d'una junta d'empresaris ja existent que vetllaven per la urbanització del polígon. El 2008, la del Pont Nou per millorar l'entorn del polígon. I el març d'aquest mateix any, s'ha creat la dels Trullols, per poder millorar l'entorn del polígon, promocionar els serveis que s'ofereixen i dinamitzar la zona d'oci Trullols Parc.

L'objectiu de les associacions
L'objectiu principal d'una associació d'empresaris d'un PAE és aconseguir que la seva zona industrial tingui la màxima qualitat i faciliti la millora de la competitivitat de les empreses ubicades.
La constitució d'una associació ha de respondre bàsicament a les següents finalitats:

  • Representar les empreses ubicades dins la zona comuna
  • Prestació de serveis i desenvolupament de projectes comuns vinculats al funcionament del polígon
  • L'accés a serveis bàsics i avançats
  • La dinamització empresarial
  • La promoció de la zona industrial i de les activitats empresarials que hi ha ubicades.