El Centre d'Esports Súria honora la seva història en una jornada emocionant

El club celebra el seu centenari

Redacció
11 de juliol del 2011
Desfilada d’exjugadors, extècnics i exdirectius del Centre d’Esports Súria, que va obrir l’acte central del centenari.
Desfilada d’exjugadors, extècnics i exdirectius del Centre d’Esports Súria, que va obrir l’acte central del centenari. | AjSú

Desfilada d’exjugadors, extècnics i exdirectius del Centre d’Esports Súria, que va obrir l’acte central del centenari. Foto: AjSú

El Centre d'Esports Súria va celebrar ahir, diumenge, l'acte central del seu centenari amb una trobada de jugadors, tècnics i directius que han format part del club surienc al llarg de la seva història. En una emocionant jornada de retrobament entre diferents generacions de persones vinculades a l'entitat, el Centre d'Esports Súria i el Centre d'Esports Manresa van empatar a dos gols en el partit commemoratiu del centenari.

La trobada va reunir centenars de persones al camp de futbol de la Riera del Tordell. L'acte també va servir per presentar oficialment el nou himne del Centre d'Esports Súria i la nova equipació commemorativa que els equips del club surienc lluiran a partir de la propera temporada, a partir d'un disseny de la surienca Coaner Codina.

Una desfilada de jugadors, tècnics i directius que van estar vinculats al Centre d'Esports Súria des dels anys quaranta fins a l'actualitat, va marcar l'inici de la trobada. La presentació de l'acte va anar a càrrec del periodista surienc Francesc Garriga, autor del llibre editat amb motiu del centenari de l'entitat.

Durant l'acte van ser lliurats reconeixements al jugador, entrenador i directiu més veterans del club: Eusebi Sala, Joan Vilalta i Josep Vilanova, respectivament. La distinció a Eusebi Sala va ser lliurada pel jove jugador Roger Terme, bésnet de Rogeli Terme, un altre jugador blanc-i-negre de les primeres etapes del club.

Per la seva banda, el Centre d'Esports Súria va rebre l'homenatge de la Federació Catalana de Futbol i del Centre d'Esports Manresa, entitats representades, respectivament, per Jaume Plaza i Arcadi Prat.

El president del Centre d'Esports Súria, Benito Español, es va mostrar "molt orgullós" de la celebració del centenari, i va donar les gràcies "de tot cor" a totes les persones que han fet possible els primers cent anys de vida de l'entitat.

Per la seva banda, el president de la comissió del centenari, Pere Viñals, va remarcar que el Centre d'Esports Súria és un club que "té passat, present i futur". Segons Viñals, la trobada era "l'acte social més important de la celebració del centenari".

L'alcalde Josep Maria Canudas va felicitar el Centre d'Esports Súria i també va agrair l'esforç de les persones que han format part de l'entitat al llarg de la seva història. Segons el batlle surienc, cal "sentir-se orgullosos" per la trajectòria i la implantació El partit del centenari va ser emocionant i no es va resoldre fins als darrers compassos. Com a mostra de l'esportivitat que va presidir el joc, el Centre d'Esports Manresa va cedir al club surienc el trofeig que l'acreditava com a guanyador del partit del centenari, renunciant a resoldre l'empat des del punt de penal.

Arxivat a