Els alumnes del grau iTIC de l'EPSEM visiten SELBA

És l'última sortida del calendari d'activitats de l'assignatura Tecnologies Complementaries

Redacció
28 de maig del 2011
Els alumnes d'iTIC de l'EPSEM a SELBA.
Els alumnes d'iTIC de l'EPSEM a SELBA. | EPSEM

Els alumnes d'iTIC de l'EPSEM a SELBA. Foto: EPSEM

Els alumnes del primer curs del grau en Enginyeria de Sistemes TIC (iTIC) de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM) han visitat aquest passat 27 de maig pel matí les instal·lacions de l'empresa SELBA S.L. i Subcontratas Electrónicas S.L.

Primer, els alumnes han visitat les instal·lacions de Subcontratas Electrónicas a Igualada, empresa que es dedica al muntatge de plaques i equips electrònics i que, a més, treballa per SELBA. Posteriorment, els alumnes s'han traslladat a Salelles on han pogut conèixer de primera mà el funcionament de SELBA i els diferents llocs de treball en una visita guiada feta pel mateix director Gabriel Prat.

En aquesta sortida els alumnes han pogut entrar en contacte amb tot el procès de realització d'un projecte, començant, com ha dit Prat, "per un paper en blanc a casa del client" fins a l'entrega del producte. Però el projecte no acaba amb l'entrega sinó que segons ha remarcat Prat: "Un projecte és com un fill: al començament se li ha de dedicar molta atenció i en arribar a la majoria d'edat (l'entrega del producte) se li ha d'anar dedicant una atenció puntual (fer un seguiment del producte)".

SELBA ha acollit durant varis anys alumnes en pràctiques de l'EPSEM i actualment hi ha exalumnes, tant d'electrònica com de telecomunicació, que hi estan treballant. A més, és una de les empreses que ha donat suport al nou grau iTIC i que ha col·laborat en la confecció del seu pla d'estudis.

SELBA és una empresa creada l'any 1992 i especialitzada en el disseny i fabricació de plaques i sistemes electrònics fets a mida i que, a més, ha desenvolupat una família de productes. Darrerament s'ha afegit a la novetat del vehicle elèctric presentant, com a producte propi, centrals de càrrega per aquests vehicles.

Aquesta ha estat l'última visita programada dintre del calendari de l'assignatura Tecnologies Complementàries del grau iTIC, assignatura que pretén que els alumnes coneguin aspectes de l'enginyeria que sovint no s'expliquen a altres matèries. Això dóna flexibilitat i permet posar en marxa una assignatura amb format de conferències i visites a empreses del sector.