La Nit del Bages per la Independència ja té confirmats 300 comensals

Bages Decideix organitza per al proper divendres, dia 29 d'abril, la Nit del Bages per la Independència, a Món Sant Benet

Redacció
27 d'abril del 2011
Jaume Puig, Josep Camprubí i Carles Claret durant la roda de premsa.
Jaume Puig, Josep Camprubí i Carles Claret durant la roda de premsa. | Pius Cisa

Jaume Puig, Josep Camprubí i Carles Claret durant la roda de premsa. Foto: Pius Cisa

El proper divendres, 29 d'abril, tindrà lloc la Nit del Bages per la Independència, organitzada per Bages Decideix, plataforma formada per representants de diverses comissions locals que van impulsar les consultes populars per la independència.

En el marc d'un sopar al recinte La Fàbrica de Món Sant Benet, es presentarà la Declaració del Bages per la Independència, un document que planteja l'objectiu de difondre activament la idea de la independència, treballar unitàriament per fer-la possible i aconseguir que al Bages es consolidi una majoria social suficient que li doni suport.

L'acte, presentat per Isabel Palà i Carles Claret, s'ha plantejat com un sopar cívic d'afirmació nacional i inclourà el parlament de Jaume Cabré, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 2010. La nit inclourà també l'actuació musical del trio Coll@ge, la recitació de poemes del col·lectiu Joc i Foc i la creació d'un mural commemoratiu per part de l'il·lustrador Valentí Gubianas durant la vetllada. Prop de 300 persones ja han confirmat la seva assistència a l'acte, entre les quals representants del teixit cívic, cultural i polític de la Catalunya central i d'arreu del país. Hi seran presents el president d'ERC, Joan Puigcercós; la dirigent de Reagrupament Rut Carandell; la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals i el president del centre UNESCO de Catalunya, Jordi Porta, entre altres.