Conferència de Webdom Labs sobre la importància de les TIC

Un dels principals emprenedors de l'empresa ha explicat la forta relació de les TIC amb les energies renovables al grau iTIC de l'EPSEM

Redacció
09 d'abril del 2011
Un moment de la conferència.
Un moment de la conferència. | EPSEM

Un moment de la conferència. Foto: EPSEM

Uns 30 alumnes del primer curs del grau en Enginyeria de Sistemes TIC (iTIC) de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM) han assistit aquest 8 d'abril pel matí a la conferència de l'empresa Webdom Labs realitzada a la mateixa universitat.

Els alumnes han pogut conèixer a un dels seus principals emprenedors, Eduard Perramón, que ha explicat als alumnes els diferents tipus d'energies renovables que hi ha i ha dit que s'obren noves oportunitats per aquest camp i també per les TIC, camps que poden estar molt lligats.

Perramón ha exemplificat aquesta relació explicant la seva empresa WebdomLabs, situada a Santpedor i amb socis capitalistes de Domini Ambiental, empresa on treballava anteriorment. L'empresa ofereix programari amb interfícies gràfiques atractives per poder controlar el consum energètic des de casa, mitjançant una pantalla de televisor o qualsevol altra, o bé en altres llocs, a través d'un mòbil o ordinador. Així doncs, l'empresa dissenya, desenvolupa i distribueix innovadors sistemes de telegestió, monitorització i seguiment energètic fàcilment adaptables a vivendes, indústria i enllumenat públic eficient.

Perramón també ha dit que guarda molt bons records de l'escola, ja que en va ser estudiant, i ha encoratjat als alumnes a tirar endavant els projectes que puguin tenir. Aquesta ha estat una de les xerrades que forma part del calendari de l'assignatura de Tecnologies Complementaries del grau iTIC, assignatura que pretén que els alumnes coneguin aspectes de l'enginyeria que sovint no s'expliquen a altres matèries. Això dóna flexibilitat i permet posar en marxa una assignatura amb format de conferències i visites a empreses del sector.