Rosa Argelaguet, nova directora del DiPSE de l'EPSEM

L'objectiu principal del departament és impulsar el nou grau iTIC que s'impartirà el curs que ve

Redacció
21 de maig del 2010
Rosa Argelaguet. UPC

El Departament de Disseny i Programació de Sistemes Electrònics (DiPSE) de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM) ja té oficialment directora. Avui Rosa Argelaguet Isanta ha pres possessió oficialment d'aquest càrrec en un acte realitzat a la sala de juntes de la Universitat. El rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, el senyor Antoni Giró, hi ha estat present.

Rosa Argelaguet va ser l'única que va presentar la candidatura a directora i va rebre l'obtenció màxima de vots, és a dir, que va obtenir 15 vots dels 15 votants. Va ser el 21 d'abril quan va ser escollida, però no ha estat fins avui quan s'ha pogut fer la presa de possessió.

Argelaguet és la primera directora d'aquest departament ja que va estar creat a finals de l'any passat, fins ara era directora en funcions. La directora veu aquest nou càrrec com un repte, de fet, ella mateixa diu que es va presentar com a directora perquè li agraden els projectes engrescadors i, a més, s'entén molt bé amb el grup de persones amb les que treballa i amb qui ja planeja projectes de futur.

La nova directora fa 28 anys que és professora i, anteriorment, ha estat cap d'estudis de l'EPSEM, vicerectora d'estudiants de l'UPC i també regidora d'Universitats de l'Ajuntament de Manresa. Ara, ella i el departament que dirigeix es fixen com a objectiu engegar projectes amb els professors del departament, tant de recerca com per les empreses. Tot i això, l'objectiu més immediat és aconseguir tirar endavant el nou grau en Enginyeria d'Integració de Sistemes TIC (iTIC) que començarà a oferir l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa el proper curs.

El Departament neix per la voluntat dels professors docents d'electrònica, comunicacions, informàtica i automàtica de l'EPSEM de treballar conjuntament ja que comparteixen objectius, espais i laboratoris. Actualment està integrat per 25 professors, entre ells 10 són doctors, 5 treballen a temps complet i encara no són doctors, i els altres 10 són professors a temps parcial.

Amb el Departament de Disseny i Programació de Sistemes Electrònics (DiPSE) ja són dos els que tenen seu a Manresa, l'altre és el Departament d'Enginyeria Minera i Recursos Naturals creat fa 22 anys.