Autor/a
alfred sesma nacio

Alfred Sesma

El fet d'haver nascut a Lleida i llicenciar-me més tard en Historia de l'Art, Gestió Cultural, i Cooperació Cultural Internacional pot donar una idea aproximada del meu poc sentit pràctic. Sabut és, però que tot sovint la sort és propera als imprudents, i finalment puc dir que les coses no m'han anat pas tant malament. Ara treballo mirant dibuixos animats i comprant els que m'agraden. A vegades els somnis d'infants es compleixen. Potser per això darrerament m'he afegit al projecte del Comú de Lleida on treballo amb optimisme per una Lleida millor.

03/10/2018

Dues certeses

"Concebre que la dissolució dels estats comportarà el sorgiment d’estats nous és tan quimèric com pretendre que els estats siguin eterns"

14/09/2018

Fèlix Larrosa canviarà el nom dels carrers franquistes

"La causa dels noms dels carrers serà per Fèlix Larrosa el que per a Pedro Sánchez ha estat el Pedro Duque o el vaixell Acuarius. Una operació innòcua, d’alt impacte mediàtic i absolutament buida de projecte i continuïtat"

07/09/2018

Sobre despatxats, fugits i retirats

"Ara resulta que Fèlix Larrosa és sàvia nova, un jovencell curull d’energia que aporta un nou projecte. Com si no el coneguéssim pas"

18/03/2018

A Lleida no hi ha cacics (7 de 8)

"Els ciutadans i ciutadanes de Lleida mai han estat sotmesos ni serfs. A Lleida no hi ha hagut caciquisme. El que ha existit aquí, i encara existeix, és classisme, nepotisme, amiguisme i abús, com a tot arreu"

11/03/2018

Lleida és cosmopolita (6 de 8)

"Un dels tòpics més injustos sobre la ciutat de Lleida és el seu suposat arraconament del món i, de rebot, dels debats intel·lectuals internacionals. Com si la modernitat pogués brollar arreu sense esquitxar Lleida"

04/03/2018

Lleida no està lluny (5 de 8)

"Cal assumir i celebrar una realitat històrica, Lleida i Barcelona han estat lluny, gràcies a Déu. Si no fos per aquesta distància, Lleida no existiria, o seria una altra cosa"

24/02/2018

A Lleida no fa fred (4 de 8)

"Dir que a Lleida fa fred equival a dir que és un poble, i no un poble qualsevol, un poble antic i trist. Un lloc incòmode i antipàtic on és millor no anar-hi"

02/02/2018

Lleida no és pagesa (3 de 8)

"Per un lleidatà de tota la vida un matxo o una aixada pot arribar a ser tan exòtic com ho és per un barceloní una barca i una xarxa. Ho tenim a la vora però no és el nostre món"

26/01/2018

Lleida no és un poble (2 de 8)

"A Lleida li ha correspost ser la ciutat principal per a una extensa part del territori català i això li ha suposat haver d’assumir i entomar cert paper d’alternativa dialèctica a l’estarrufada preponderància de Barcelona"

18/01/2018

Lleida no és com ens l’han explicat (1 de 8)

"Lleida ha estat el que ens han explicat. Lleida es dibuixa tal i com ens la pinten. Res és innocent. Qui ens l’ha narrada han estat aquells que han recollit els beneficis del conte. Aquest procés però no és irreversible"

15/12/2017

Consideracions sobre el cas de l’art de Sixena

"El drama de la situació viscuda, per tant, és un problema patrimonial tan sols en part, el gran fracàs és el no haver estat capaços d’emprar el patrimoni compartit per bastir un discurs comú"

11/06/2017

Propostes de solució pel conflicte de Sixena

"El que tenim entre mans no és pas un conflicte patrimonial que podrien resoldre tranquil·lament els tècnics especialistes. Som testimonis d’una batalla que no accepta més que vencedors i vençuts"

18/03/2017

Addenda

"Dels agents culturals de la ciutat ja ningú se’n recorda. La cosa no se n’anirà de mare, ho tenen lligat i ben lligat"

El més llegit