Imatge dels nínxols de Santa Cecília | Arxiu
01/01/1970
Només hi cap la 'ruïna parcial' amb caràcter excepcional, quan una part de l'immoble pot subsistir per sí sola sense dependre de l'altra o no repercuteixi sobre la resta i l'arrossegui
Imatge aèria de la ciutat de Lleida | Arxiu
01/01/1970
Lleida ha patit unes pressions i alhora ha estat mancada d’uns estímuls que han fet que estiguem sovint llepant-nos les ferides i mirant de buscar explicacions històriques i fins i tot historicistes a la grisor que suposadament patim al Ponent Català
Imatge del cementiri de Santa Cecília | Santiago Suñol
01/01/1970
"No calia anar tan lluny. Només calia llegir el que deia Joan Sales el 1940 en les seves cartes al nostrat poeta Màrius Torres i Perenya (1910-1942), referint-se a l'elegància amb què els seus impecables poemes ens parlen de la impura o tal vegada angèlica mort"
dis la teva!
01/01/1970
«Es torna a demostrar, un any més, el poc interès en Catalunya i en territoris com l'Alt Pirineu i l'Aran per part de l'Estat»
dis la teva!
Imatge del tren de la Pobla | ACN
01/01/1970
«Resultat: 6 hores de viatge, de Barcelona a la Pobla de Segur»
La plataforma, contrària al projecte | El Parc és Nostre
01/01/1970
"Quan parlem d’un pressupost (quantificat per l’ajuntament) de més d’un milió d’euros, poca broma. Quan s’està proposant per part de qui gestiona el patrimoni ciutadà, la privatització en benefici particular, poca broma"
Exhumació de la fossa comuna de Figuerola d'Orcau | Jordi Ubach
01/01/1970
"Amb accions com aquesta es demostra el compromís que tenim amb la restauració de la memòria històrica, el compromís amb les víctimes però també amb les famílies que busquen als seus i no tenen on plorar-los"
Imatge del regidor Xavier Rodamilans | Àlvar Llobet
01/01/1970
"Denunciem la incompetència del regidor de la zona del Camp d’Esports senyor Xavier Rodamilans de la O i li demanem que no cal que torni pel barri; que pel que s’hi ha dedicat en dos anys, podem continuar sense regidor"
Imatge de la UdL | UdL
01/01/1970
"Donar suport al referèndum no s’emmiralla en la condició de ser independentista, sinó que per nosaltres significa ser demòcrata i, per tant, estar compromès amb les llibertats dels ciutadans de Catalunya"
Imatge de Jordi Guardiola i Antoni Palau | Jordi Guardiola
01/01/1970
"El seu somriure es convertia en riallada quan ja no hi havia micros al davant. Em va acompanyar des dels meus inicis, i hi va ser sempre, fins i tot quan la feina em va portar a treballar lluny de casa"
Imatge dels nínxols de Santa Cecília | Arxiu
01/01/1970
"Remenar documentació rància per rememorar el passat de la Lleida finisecular del XIX arran de la contesa funerària de Santa Cecília m'ha descobert la decisiva regressió demogràfica de la ciutat durant els 24 anys que s'escolaren entre 1877 i 1900"
Imatge del cementiri de Santa Cecília | Crida per Lleida
01/01/1970
"Ciutadans i elits locals, en som prou conscients del despropòsit històric i imperdonable que som a punt de consumar irreversiblement? Com serem jutjats per les generacions futures, orfes de béns arquitectònics amb signes visibles de com era un passat ara sota una forassenyada amenaça d'esvanir-se del tot?"
Imatge sobre la igualtat entre homes i dones | Arxiu
01/01/1970
"El que passa a l’esport es reprodueix dia a dia en la vida quotidiana. Les dones han de treballar més, han de superar més proves, l’esforç és més gran per arribar allà on els homes arriben més fàcilment"
Imatge de l'alcalde de les Borges, Enric Mir | ACN
01/01/1970
Aquesta no és una qüestió de noms i cognoms, sinó de com millorar el procés de contractació.
Emili Vicente | Arxiu
01/01/1970
"Patia per tot i per tots. Era capaç de tornar-te una trucada de telèfon i demanar-te perdó perquè no te l'havia pogut agafar en el seu moment. L'Emili era un alquimista de l'amistat. Puc dir sense por a equivocar-me que no conec ningú que pugui parlar malament d'ell"
Imatge d'un concert de Festa Major | Arxiu
01/01/1970
La Festa Major de Mollerussa és millorable, sobretot en un aspecte fonamental, que se'n parli fora vila i que faci de pol d'atracció de diferents sectors en diferents zones geogràfiques
Imatge d'una bandera gai | Adrià Costa
01/01/1970
A dia d’avui existeixen catorze països en els quals la pena capital es una pràctica habitual per totes aquelles persones que ens identifiquem amb un gènere o estimen d’una manera diferent
Imatge d'un enderroc | Santiago Suñol
01/01/1970
"Es vulnera el concepte mateix de conjunt històric, d’un llegat de béns arquitectònics, nínxols d’una banda i pòrtics de l’altra, que formen una indiscutible unitat estructural"
La planta Tracjusa | Arxiu
01/01/1970
"No admetrem mai la utilització de residus urbans o industrials com a combustible. Però si els promotors de Tracjusa hi renuncien, estem disposats a fer-los costat lleialment per trobar altres solucions o adaptar models que funcionen en altres indrets"
Imatge dels nínxols de Santa Cecília | Santiago Suñol
01/01/1970
"Segur que les centenàries parets perimetrals del recinte no seran enderrocades atès el seu notable gruix i perquè tampoc ho foren en la demolició de Sant Anastasi d’ençà del 2006"
La presidenta de Down Lleida, amb dos joves de l'associació | ACN
01/01/1970
"No es tracta de posar-ho tot i tothom en un mateix sac, ni molt menys, però no passa per alt que la nit permet manifestar quelcom que el dia amaga. Cal fer incís que l’ajuntament atorga segells de qualitat d’oci nocturn a locals que fomenten el masclisme o a altres que practiquen activament la discriminació contra alguns col·lectius"
Imatge dels nínxols de Santa Cecília | Santiago Suñol
01/01/1970
"Senyors paers, urbanistes i entitats ciutadanes, pronuncieu-vos de forma col·legiada per al deseiximent de la barrabassada d’una pretesa declaració d’estat de ruïna econòmica, física i normativa en base a unes més que dubtoses condicions pèssimes en l'estat dels nínxols"
Imatge de la mobilització contra l'exèrcit | ACN
01/01/1970
"Segur que fa més soroll una ràfega de trets, l'explosió d'una bomba, la destrucció, la mort d'innocents, que un grup de persones que demanen el compliment d'una moció aprovada pel Parlament de Catalunya"
L'església de Rosselló, sense campanar | ACN
01/01/1970
"És una situació que s’està agreujant dia a dia i que necessita d’un debat a fons entre les administracions implicades, el Bisbat i la societat, perquè cal trobar una solució de consens que permeti atendre al manteniment i si s’escau a la millora dels edificis"
Papers de Salamanca recuperats | ACN
01/01/1970
"No acabem d’entendre per què es reclama la integritat d’un arxiu la documentació del qual va ser adquirida de manera il·legítima, una col·lecció de documents que provenen de l’espoli de “fons” usurpats per “dret de conquesta"
Imatge de l'escultura en record dels agents morts | ACN
01/01/1970
"És hora de fer justícia i reconèixer-los de forma efectiva la dignitat, la seguretat i la generositat que, a un cost massa alt, s’han guanyat. Els hi ho devem. Ens ho devem"
Una mobilització de la CGT | Adrià Costa
01/01/1970
"Sempre hem dit NO a una RLT que no fos beneficiosa per tota la plantilla. Possiblement això és el que des de l’equip de govern no s’ha pogut pair. Aquestes eleccions han estat el verdader referèndum de què és el que volien els treballadors de la Diputació"
Francesc Macià proclama la república | Arxiu
01/01/1970
"Alguns s’autoenganyen observant a través d’un mirall que distorsiona la realitat per creure que la societat catalana està dividida i defensen teories injustificables"
Reunió del Pacte Nacional pel Referèndum | Adrià Costa
01/01/1970
""La democràcia termina donde empieza España". Aquesta és la idea, sense subterfugis. Quan neguen el referèndum no parlen de democràcia, no parlen de llibertat, parlen d’Espanya"
Imatge d'unes bosses en una aula | Arxiu
01/01/1970
"Això demostra una convicció per part de totes. A més, els viatges només són una part d'aquesta millora permanent"
Pàgina 1 de 4