Detinguts dos joves de Lleida per criticar la brutalitat policial de l'1-O a la xarxa

Dos joves de Lleida van ser arrestats acusats d'un suposat delicte d'"incitació a l'odi" per criticar a Facebook la violència policial durant la jornada del referèndum

Imatge de les càrregues policials
Imatge de les càrregues policials | Arxiu
Redacció
01 de novembre del 2017
Actualitzat a les 9:29h

Càrregues policials durant l'1 d'octubre. Foto: Jonathan Oca


Criticar la brutalitat policial de l'1 d'octubre a Facebook pot comportar la detenció. Això és el que els ha passat a dos joves de Lleida, detinguts per la Guàrdia Civil per un suposat delicte d'incitació a l'odi arran d'unes publicacions a Facebook en què criticaven l'actuació dels cossos de seguretat espanyol. Segons informa Teleponent, a les publicacions es podien veure agents de la policia espanyola i es feien proclames a favor de la democràcia i contra la violència policial. 

El cas més recent, explica el mitjà, és el de la Meritxell, que dilluns va rebre una trucada de la seva germana que li explicava que dos agents de la Guàrdia Civil s'havien personat al seu lloc de feina. La Meritxell, mare de dos fils, va assessorar-se i els Mossos van recomanar-li que esperés a casa seva l'arribada dels agents, que hores més tard se la van endur cap a una comissaria de Lleida. 

L'altre cas va passar dijous passat. La Guàrdia Civil va arrestar Kenneth, acusat també d'"incitació a l'odi", i se'l van endur emmanillat. Segons explica el noi, els agents van tapar-li les mans per evitar la imatge de sortir amb les manilles davant dels companys de feina. En el seu cas, els agents van ser "molt cordials". 

No va passar el mateix amb la Meritxell, que lamenta que no li deixessin passar la nit a casa. "Segons la meva advocada, al ser mare de dos fills i no haver-hi risc de fuga, tinc el dret de passar la nit a casa", explica. També denuncia que les manilles que li van posar li han deixat ferida i que en un primer moment els agents no van fer cas quan els va dir que era celíaca.