Condemnen a quatre mesos de presó un targarí i la seva parella després de ser assaltats per la Policia Nacional

La parella va passar tota la nit al calabós de la comissaria de la Verneda després de ser increpats per un agent i ser reduïts per diversos policies | Els joves han de pagar la baixa de dos policies que van ser ferits i anuncien mesures legals contra la policia i els advocats d'ofici

Imatge de les ferides a la cara del jove de Tàrrega
Imatge de les ferides a la cara del jove de Tàrrega | A.C
23 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 18:03h
Un jove de Tàrrega (Urgell) de 24 anys i la seva parella de Taradell (Osona) han estat condemnats a quatre mesos de presó i una sanció de 120 euros per haver agredit i insultat, presumptament, agents de la Policia Nacional durant el vespre del passat dissabte després de la mobilització que es va fer a Barcelona a favor de la llibertat dels "Jordis".

En declaracions a NacióLleida, el targarí, Adrià Corbella, explica que eren les vuit del vespre quan ell i la noia, que anaven al teatre, van passar per davant d'una furgona de la policia on hi havia un agent que els hi va dir, segons narra, "¿qué mirais, mamones?. Va ser en aquest moment que els dos joves van replicar amb un "fora de Catalunya", una expressió que va ser resposta amb violència per part dels policies, que van sortir del vehicle per reduir-los. "Van sortir diversos agents i ens van tirar al terra i, després, ens van fer entrar al pati de la Delegació del govern espanyol a Catalunya en veure que hi havia gent que estava gravant", explica Corbella, que assegura que allà hi van estar dues hores emmanillats i rebent insults i improperis per part dels agents: "A todos los catalanes os echaría al mar" i "dadle recuerdos a los Jordis en la cárcel", van ser algunes de les paraules que van fer anar els agents, que es van negar a explicar els motius de la retenció.

Passades les deu del vespre, una furgona policial va traslladar la parella a la comissaria de la Verneda, on van entrar als calabossos. Posteriorment, van ser traslladats a un Centre d'Assistència Primària (CAP), per bé que els policies no van deixar que els nois poguessin parlar a soles amb els metges tal com havien demanat els facultatius del centre. Fet el reconeixement, els joves van tornar a la comissaria, on se'ls va assignar dos advocats d'ofici després que no els deixessin trucar a casa per demanar el telèfon d'algun lletrat. "Si no os sabéis el telefono de memoria se os asigna un abogado de oficio", van dir els policies, segons el targarí.

Quatre mesos de presó, sanció de 120 euros i pagar la baixa de dos policies

Els advocats van arribar de matinada assegurant que l'endemà diumenge hi hauria un judici ràpid a la Ciutat de la Justícia en el qual s'enfrontarien a sis mesos de presó per haver "agredit, escopit i insultat" els policies, una pena que va ser rebaixada a quatre després que la parella acceptés aquestes imputacions. "Ho vam fer perquè no sabíem què fer i perquè els advocats ens van enganyar", diu Corbella, que assegura que el seu lletrat li va dir que la noia havia acceptat els càrrecs quan encara no havia declarat davant la jutgessa.

En aquest context, el noi de Tàrrega indica que van firmar la sentència "a contracor", alhora que destaca que també se'ls obliga a pagar la baixa d'una setmana que han hagut d'agafar dos policies per les presumptes agressions que els hi van provocar i que pugen a 480 euros. "A part d'això, també ens han dit que haurem de pagar els costos d'un casc trencat", diu el veí de Tàrrega, que indica que prendran mesures legals contra els policies i els advocats. Segons fonts policials, la parella va donar una empenta i un cop de puny a un dels agents, un extrem que nega Corbella.
 

Imatge de jove ferit Foto: A.C