El rector de la UdL defensa la «plena capacitat d'autogovern» de Catalunya

Roberto Fernández assegura que vol evidenciar la seva "ferma voluntat de seguir defensant l'autonomia de les universitats i del sistema universitari català i, per tant, de rebutjar qualsevol intervencionisme"

Roberto Fernández, rector de la UdL
Roberto Fernández, rector de la UdL | Arxiu
23 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 12:03h
El rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, ha defensat aquest dilluns la "capacitat d'autogovern" de Catalunya, alhora que ha mostrat el seu "rotund suport a les institucions catalanes". En un comunicat on no fa referència a l'article 155 que vol aplicar el govern espanyol, Fernández assegura que vol evidenciar la seva "ferma voluntat de seguir defensant l'autonomia de les universitats i del sistema universitari català i, per tant, de rebutjar qualsevol intervencionisme en els mateixos".

​El comunicat del rector

"Davant dels esdeveniments polítics succeïts en el país en el darrer cap de setmana, com a rector de la Universitat de Lleida vull manifestar el meu rotund suport i compromís amb les institucions democràtiques de Catalunya, que representen la voluntat de tots dels ciutadans i de totes les ciutadanes del país, i amb la seva plena capacitat d'autogovern.

Així mateix, vull evidenciar la meva ferma voluntat de seguir defensant l'autonomia de les universitats i del sistema universitari català i, per tant, de rebutjar qualsevol intervencionisme en els mateixos.

Finalment, seguiré advocant perquè els problemes polítics, com el present, han de tenir una solució política mitjançant el diàleg democràtic.