El govern espanyol intervindrà TV3 per «donar informació objectiva, veraç i equilibrada»

La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría assegura que posaran gestors per controlar la cadena pública catalana

Mariano Rajoy, en una compareixença al 324
Mariano Rajoy, en una compareixença al 324 | Adrià Costa
21 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 16:55h
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Saénz de Santamaría, ha detallat les mesures contra les institucions catalanes en un briefing que ha fet després de la roda de premsa de Mariano Rajoy sobre l'aplicació de l'article 155.

La política del PP ha anat desgranant una per una les decisions que ha pres l'executiu de Madrid, entre les quals s'hi troba la intervenció dels mitjans públics catalans. El govern espanyol ha anunciat que intervindrà en la gestió de la televisió pública catalana amb l'objectiu de donar "informació objectiva, veraç i equilibrada".

En aquesta línia, els documents de La Moncloa remarquen la voluntat que la cadena sigui "respectuosa amb el "pluralisme polític, social i cultural", així com també amb "l'equilibri territorial".

L’assumpció de les competències dels mitjans públics anirà acompanyat també de les que tenen a veure amb les telecomunicacions i als serveis digitals, així com les funcions de la Generalitat sobre tecnologies de la informació, i en particular les del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació i del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya.