La Guàrdia Civil irromp a la Comissaria Regional de Mossos a Lleida per buscar trucades de l'1-O

Registren gravacions de la centraleta de comunicacions | Una comitiva judicial s'ha personat a la caserna aquest dijous al matí

19 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 16:39h
Un agent de paisà de la Guàrdia Civil
Un agent de paisà de la Guàrdia Civil | ACN
Diversos agents de paisà de la Guàrdia Civil han irromput aquest dijous al matí a la Comissaria Regional de Mossos d'Esquadra a Ponent, ubicada a la ciutat de Lleida. Ho ha fet una comitiva judicial, oficiada pel Jutjat d'Instrucció 4 de Lleida, que ha iniciat un registre per trobar documents sobre el referèndum del passat 1 d'octubre.

En concret, i segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), els agents (gairebé una desena) volen endur-se les gravacions de la centraleta de comunicacions de Mossos de Ponent en tot allò que faci referència a la jornada de l'1-O, unes hores abans i unes hores després. Segons les mateixes fonts, la Guàrdia Civil també ha demanat tota la informació del telèfon de dos responsables de Mossos i d'un agent de la regió policial de Lleida, i estaria buscant altres documents. Durant el matí han entrat dos agents més que s'han unit a la investigació. La causa està secreta i investiga si els Mossos van desobeir les ordres del TSJC per impedir la celebració del referèndum.

Aquesta mateixa setmana, dimarts, la Guàrdia Civil ja es va presentar a la seu central del 112 de Reus per buscar informació sobre l'1-O. Ho feien per ordres d'un jutjat de Gandesa que té oberta una investigació arran d'una denúncia d'un particular per suposada "inacció" dels Mossos l'1-O. En aquest cas, el magistrat va requerir l'autoritat competent dels Mossos perquè conservi les converses d'interès en el dispositiu d'emmagatzematge que haurà de ser posat a disposició del jutjat.

La investigació va començar ahir dimecres i s'espera que s'allargui fins demà.