La líder del PP a Lleida assegura que en algunes escoles de la demarcació s'adoctrina els nens

Assegura que hi ha professors que traslladen als alumnes "relats parcials i plens de càrrega ideològica"

Marisa Xandri, líder del PP de Lleida
Marisa Xandri, líder del PP de Lleida | Youtube
Redacció
18 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 16:19h
La Presidenta del PP de Lleida Marisa Xandri ha lamentat avui l'actitud de la consellera d'Ensenyament Clara Ponsatí tot exigint-la que deixi d'enviar "cartes demencials" als directors dels centres de Secundària que van ser emprats com a punts de votació al referèndum il·legal del 1 d'octubre, demani perdó els pares i admeti "que fa anys que s'adoctrina a les escoles de Catalunya". La líder popular ha assegurat que a les escoles lleidatanes també n'hi ha professors que traslladen els alumnes relats parcials i plens de càrrega ideològica en relació a la deriva independentista.

La petició de Xandri arriba després de conèixer la diputada una missiva remesa per la consellera el passat dia 11 d'octubre al director d'un dels centres que van col·laborar al referèndum il·legal del 1 d'octubre. A la missiva, Ponsatí indica que el 1 d'octubre es recordarà com "un dia gloriós de la nostra història col·lectiva" tan bon punt "passi la incertesa d'aquest moment" i es qualifica la participació al referèndum i la seva preparació i celebració com a "deure cívic".

 

Xandri considera "especialment greu" que la missiva s'hagi enviat pocs dies abans que la pròpia Ponsatí hagi acusat el president del Partit Popular de Catalunya Xavier García Albiol de voler convertir en "hostatges" els nens catalans. Ponsatí ho va fer en un tweet publicat el dia 14 d'octubre

 

"Tot plegat és absolutament lamentable. Mentre la consellera critica amb virulència inusitada unes declaracions que descriuen una realitat la qual hem pogut constatar arreu de Catalunya, ens trobem amb una carta demencial i plenament inadmissible a la qual es felicita a un funcionari per participar a un referèndum il·legal que es va organitzar tot posant a disposició d'una minoria els recursos de la majoria. Així succeeix dia rera dia a les nostres escoles i això, precisament, és el que va denunciar en Xavier Garcia Albiol", explica Xandri.