Borrell insta Puigdemont a dir que no va proclamar la independència i reclama eleccions a Catalunya

L'exlíder del PSOE assegura que el panorama "màgic" que defensaven els independentistes s'està desdibuixant

Josep Borrell a la manifestació per la unitat d'Espanya a Barcelona
Josep Borrell a la manifestació per la unitat d'Espanya a Barcelona | Adrià Costa
16 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 17:40h
L'exlíder del PSOE i expresident del Parlament Europeu, Josep Borrell, ha reclamat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que reconegui que no va declarar la independència el passat dimarts al Parlament. En un article al Periódico publicat aquest passat dissabte, Borrell considera que el president català ha jugat a despistar amb el seu discurs de la setmana passada, alhora que ha reclamat eleccions a Catalunya.

Per Borrell, la situació que s'ha creat a Catalunya és "esperpèntica", i ha qualificat el president de "Fudgemont", una expressió que extreu d'un joc de paraules entre el cognom del cap de l'executiu català i el mot anglès "fudge", que vol significar algú que falseja la realitat o actua de manera confusa.

Borrell ha criticat també "els messies" de la independència com Oriol Junqueras o Artur Mas que van pronosticar que amb la independència de Catalunya no hi hauria marxa d'empreses i que els països de la Unió Europea reconeixerien l'estat català. "Aquest realisme màgic s'està començant a desdibuixar a marxes forçades", assegura el de la Pobla de Segur.