Solsona declara Enric Millo persona «non grata»

En un acord adoptat amb el suport unànime del Ple municipal (ERC, PDCat, CUP i PSC)

Enric Millo
Enric Millo | ACN
Redacció
16 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 15:22h

Enric Millo Foto: ACN


L’Ajuntament de Solsona demana la dimissió del delegat del Govern central a Catalunya, Enric Millo, considerat un dels principals responsables de l’actuació violenta i desproporcionada dels cossos policials espanyols el dia 1 d’octubre, i el declara persona non grata al municipi. Aquest és acord de la moció aprovada divendres per unanimitat del Ple municipal.

La moció aprovada és un text de condemna a la repressió policial viscuda a Catalunya durant la jornada del referèndum consensuat per l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència i que tots els grups municipals (ERC, PSC, PDeCAT i ApS-CUP) van fer seu.

Entre altres acords, també exigeix la retirada dels efectius de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil “enviats de manera expressa per impedir l’exercici democràtic de votar en un referèndum”, i demana al govern estatal que assumeixi les responsabilitats pels danys personals i materials que se’n van derivar  –tot i que, afortunadament, Solsona no va haver de lamentar-ne.

Igualment, la moció reconeix el comportament cívic i pacífic dels més de 2 milions de persones que es van expressar a les urnes i demana la mediació i el suport de les institucions europees i la comunitat internacional.