L'augment de la presència policial es fa visible al Pallars Jussà

Efectius de la Guàrdia Civil s’allotgen aquests dies a l’acadèmia militar de Talarn

09 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:31h
Un vehicle de la Guàrdia Civil aparcat, en imatge d’arxiu
Un vehicle de la Guàrdia Civil aparcat, en imatge d’arxiu | Adrià Costa
Els veïns del Pallars Jussà han pogut notar els darrers dies un augment del nombre d’agents de la policia espanyola a la comarca, com a conseqüència de l’ampli desplegament d’efectius que el Govern espanyol ha efectuat en territori català. Segons ha pogut saber Pallars Digital, la majoria d’aquests policies s’allotgen a l’Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS) de Talarn.

Alguns d’aquests agents, segons denuncia l’Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) de la Rioja, han estat reubicats a les instal·lacions de Talarn i conviuen en “pèssimes condicions”, segons han relatat en una piulada al seu compte de Twitter.
 
Veïns de Talarn han explicat a aquest diari que l’augment d’efectius a la localitat els darrers dies és notori. I no només a Talarn. A Tremp i la Pobla de Segur, per exemple, és força comentada la major presència policial als carrers, especialment de la Guàrdia Civil. Una presència que ja ha provocat alguna discussió, com la d'un veí de Tremp que va denunciar a través de les xarxes socials una situació que va viure dissabte en una gasolinera de la capital del Pallars Jussà.
 

Un altre usuari de Twitter va publicar el dijous a la nit un vídeo gravat des del bar Espanya de Tremp on es podia veure una rua de camions militars que es dirigien, presumiblement, a l’acadèmia de Talarn. Alguns veïns de Talarn asseguren que la setmana passada van arribar a l’AGBS fins a set camions carregats de proveïments, un fet que augura una estada llarga dels cossos policials a les instal·lacions pallareses.
 
Pintada a Talarn

D’altra banda, divendres va aparèixer una pintada al carrer de Manuel Carrasco i Formiguera de Talarn, just a la intersecció amb la carretera que uneix l’acadèmia amb la C-13. A la pintada, feta a l’asfalt i d’origen desconegut, s’hi pot llegir “España Estado Fascista”. Al costat, s’hi ha pintat una esvàstica nazi i una bandera espanyola.
 

Pintada que ha aparegut a l’entrada a Talarn. Foto: Jordi Ubach


Cal recordar que durant la jornada de l’1 d’octubre no hi va haver cap actuació policial destacable per part de la policia espanyola a les comarques pallareses, un fet que es va fer extensiu a la resta de l’Alt Pirineu i Aran. El passat divendres, un helicòpter va tornar a sorprendre els veïns de Tremp en sobrevolar la ciutat a baixa altura.