Lleida acull un seminari internacional que forma bombers per buscar desapareguts amb gossos

Se centra en una tècnica de rastreig a través d'una olor de referència

Redacció
09 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 11:10h
Imatge d'una bomber amb un gos
Imatge d'una bomber amb un gos | Bombers
Lleida ha acollit aquest cap de setmana un seminari internacional que ha format 35 bombers i altres membres de grups de rescat professionals per buscar desapareguts amb gossos. En concret, s'ha centrat en una tècnica de rastreig a través d'una olor de referència, el 'Mantrailing, una modalitat de recerca que té el seu origen als Estats Units. L'objectiu és guanyar capacitat per seguir el rastre de la persona perduda en entorns sobretot urbans i amb asfalt. El seminari l'ha organitzat per segon any consecutiu el Grup Caní de Recerca (GCR) dels Bombers de la Generalitat.
 
Segons han informat els Bombers, el seminari s'ha celebrat des de divendres fina aquest diumenge a Lleida, on s'han combinat jornades teòriques i pràctiques per entrenar en escenaris reals, entre el Parc de Bombers i diferents punts de la capital del Segrià.

Ha comptat amb la presència de Chris Boyd, sergent retirada de la Policia de Madison, a Wisconsin (Estats Units), instructora de l'INBTI (InterNational Bloodhound Training Institute) i persona amb moltíssima experiència en el món del rescat amb gossos. Hi han assistit 35 bombers i altres membres de grups de rescat professionals, provinents de llocs com les Illes Canàries, Astúries, Mallorca, Saragossa, Alacant, Madrid, Toledo o Andorra, entre d'altres.

Els Bombers de la Generalitat són pioners a l'estat espanyol en la utilització de gossos de 'mantrailing'. Actualment el GCR dels Bombers de la Generalitat compta amb la Inde, una Bloodhound de 4 anys, que ha estat certificada dues vegades per l'INBTI com a gossa operativa junt amb el seu guia.