Àngel Ros defensa la seva actuació durant l'1-O i clama contra el «fanatisme»

L'alcalde de Lleida defensa la concòrdia davant d'una oposició que ha carregat durament i alerta de la marxa d'empreses de Catalunya

06 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 12:43h
Àngel Ros, alcalde de Lleida
Àngel Ros, alcalde de Lleida | ACN
El ple de la Paeria es preveia mogut després de l'1-O, i ho ha estat. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha estat el centre de les crítiques dels partits de l'oposició, que li han retret la seva passivitat durant la jornada electoral del passat diumenge i les seves declaracions.

En línia al que ha estat la setmana política, les forces sobiranistes han carregat els neulers contra el Paer en cap, que s'ha defensat fermament i ha tornat a fer una crida al diàleg i la concòrdia amb Espanya.

PDECat, ERC, Crida i Comú li han demanat, davant desenes de persones, la seva dimissió, una petició que ha rebutjat el grup socialista, que ha donat suport a Ros de la mateixa manera que també ho han fet, veladament, també C's i el PP. Les forces espanyolistes que donen estabilitat a l'executiu local han responsabilitzat l'independentisme de la situació que es va viure el passat diumenge, i han fet una defensa tancada de l'estat de dret, de la policia espanyola i de la Constitució espanyola.

El Paer en cap ha explicat què va fer durant el diumenge i ha reivindicat la seva actuació en favor de la seguretat de les persones, per bé que ha demanat disculpes per les declaracions que va fer a primera hora del matí assegurant que la policia estava actuant de manera proporcional. Ros ha criticat el fanatisme utilitzant paraules de Santi Vila, i ha recordat que les empreses marxen de Catalunya. 

El ple ha tingut moments de tensió, amb repetides interrumpcions per part del públic, que han aplaudit i cridat les intervencions del representants dels grups municipals.