La Guàrdia Civil entra als ajuntaments de Tremp, Sort i la Pobla de Segur

El de Tremp és, presumiblement, un dels 31 ajuntaments de la demarcació de Lleida que la Fiscalia ha ordenat registrar

26 de setembre del 2017
Actualitzat a les 10:49h
L'estelada penjada a l'edifici de l'Ajuntament de Tremp
L'estelada penjada a l'edifici de l'Ajuntament de Tremp | Jordi Ubach
La policia judicial s’ha personat aquest matí a l’Ajuntament de Tremp en busca de documentació relacionada amb l’1-O. Segons ha explicat l’alcalde del municipi, Joan Ubach, tres agents de la policia judicial han entrat al consistori al voltant de les 9:20 hores sol·licitant informació sobre el suport del consistori al referèndum d’autodeterminació. Els agents s’han emportat una còpia del decret que l'alcalde va signar en suport al referèndum.

Pocs minuts després s’ha conegut que els agents també s’han personat a l’Ajuntament de la Pobla de Segur. Ha estat al voltant de les 9h del matí. En aquest cas, la Guàrdia Civil no s’ha endut documentació ja que en aquell moment no es trobava ni l’alcalde ni la secretària al consistori.

A les 10:20 hores del matí la Guàrdia Civil també ha entrat a l’Ajuntament de Sort. En el conjunt de les comarques pallareses un total de 25 ajuntaments van signar el decret en suport al referèndum.

Els de Tremp, Sort i la Pobla de Segur són, presumiblement, tres dels 31 ajuntaments de la demarcació de Lleida que la Fiscalia ha ordenat registrar per recopilar documentació vinculada amb el referèndum. El d’Oliana va ser ahir el primer consistori on la policia judicial ha entrat. Els alcaldes de Tremp, Sort i la Pobla de Segur van ser citats la setmana passada davant la Fiscalia de Balaguer i es van acollir al seu dret a no declarar.
 

Ordre judicial de la Fiscalia presentat a Tremp Foto: Pallars Digital