24
de setembre
del
2017
Actualitzat
a les
2:24h
Quan volem fer una empanada podem:
a) tenir la massa d'una manera ràpida que seria emprant masses comercialitzades ja sigui de pasta de full, o les que venen expressament per a aquesta finalitat.
b) es pot fer a casa.
Si optem per l'opció b, bona elecció.
Ingredients per a 4-6 persones:
100 cc d'oli d’oliva verge extra
1 culleradeta de pebre vermell dolç (pimentón)
100 cc d'aigua
350-400 gr. de farina
5 gr de llevat sec
sal
Poseu a escalfar l'oli, ha d'estar temperat, afegiu el pebre vermell dolç, remeneu i deixeu reposar, un cop fred coleu amb un colador de tela.
En robot de cuina o a mà, en ambdós casos, en un recipient poseu la farina, sal, el llevat desfet, incorporeu l'oli i amaseu bé, uns 8-10 minuts, ha de quedar una massa fina, sense que s'enganxi a les mans. Tapeu i deixeu reposar en lloc càlid una hora.
Partiu la massa en dos, estireu una part amb el corró i la col·loqueu sobre paper de enfornar, en una placa de forn, repartiu el farcit triat i cobriu amb l'altra part de la massa estirada.
Segelleu les vores i fer un forat al centre perquè escapi el vapor durant la cocció.
NOTA: La massa es pot congelar
Blog de cuina de la dolorss
a) tenir la massa d'una manera ràpida que seria emprant masses comercialitzades ja sigui de pasta de full, o les que venen expressament per a aquesta finalitat.
b) es pot fer a casa.
Si optem per l'opció b, bona elecció.
Ingredients per a 4-6 persones:
100 cc d'oli d’oliva verge extra
1 culleradeta de pebre vermell dolç (pimentón)
100 cc d'aigua
350-400 gr. de farina
5 gr de llevat sec
sal
Poseu a escalfar l'oli, ha d'estar temperat, afegiu el pebre vermell dolç, remeneu i deixeu reposar, un cop fred coleu amb un colador de tela.
En robot de cuina o a mà, en ambdós casos, en un recipient poseu la farina, sal, el llevat desfet, incorporeu l'oli i amaseu bé, uns 8-10 minuts, ha de quedar una massa fina, sense que s'enganxi a les mans. Tapeu i deixeu reposar en lloc càlid una hora.
Partiu la massa en dos, estireu una part amb el corró i la col·loqueu sobre paper de enfornar, en una placa de forn, repartiu el farcit triat i cobriu amb l'altra part de la massa estirada.
Segelleu les vores i fer un forat al centre perquè escapi el vapor durant la cocció.
NOTA: La massa es pot congelar
Blog de cuina de la dolorss