Fachín defensa la unitat d'acció dels partits favorables a l'1-O davant «l'onada repressiva»

El secretari general de Podem Catalunya crida a participar massivament en el referèndum "més enllà del que vulgui votar cadascú"

Redacció
24 de setembre del 2017
Actualitzat a les 2:09h
Albano Dante Fachin
Albano Dante Fachin | Adrià Costa
El secretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachín, ha defensat aquest divendres la necessitat que, "davant aquesta onada repressiva sense precedents", totes les formacions polítiques favorables a la celebració del referèndum de l'1-O actuïn conjuntament.

Per Fachín, "la gent de JxSí, la CUP i Podem i la resta d'organitzacions que volen que es pugui votar l'1 d'octubre, malgrat les diferències, hem tenir molt clar que no passaran aquells que volen impedir que la gent s'expressi". "No passaran aquells que envien la Guàrdia Civil a les redaccions dels mitjans de comunicació, aquells que volen registrar seus de partits polítics sense ordre judicial i, en definitiva, no passaran aquells que no creuen en la democràcia", ha assegurat el secretari general de Podem Catalunya. Des de Lleida, Albano Dante Fachín ha fet una crida a participar "massivament" l'1-O, "més enllà del que vulgui votar cadascú".

Fachín ha defensat que actes com el que aquest divendres ha organitzat Podem Catalunya a Lleida i en el qual també ha participat la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el diputat de la CUP, Carles Riera, entre altres, "no només són necessaris sinó obligats en la situació en la qual vivim". "Més enllà de les diferències que puguem tenir en una situació com la que estem vivint no hi ha matís possible davant la vulneració de drets fonamentals", ha assenyat.

Albano Dante Fachín ha remarcat que la posició de Podem Catalunya en relació amb l'1-O no ha variat i ha afirmat que "l'onada repressiva ens referma encara més en la voluntat de cridar a la participació i de tenir molt clar que l'1-O la gent ha de tenir la paraula". "Entenem que allò realment important és que el dia 1 d'octubre a les 10 de la nit milions de persones hagin votat, votin el que votin".

Fachín ha reiterat que des de Podem Catalunya com a organització "no demanem el vot per cap de les opcions". "Tothom sap que no som una organització independentista però entenem que en un moment com el que s'està vivint, allò important que és allò que està sota atac, és la participació". En aquest sentit ha lamentat que "a pocs dies de l'1-O el que seria sa democràticament seria està debatent sobre els avantatges i desavantatges del sí o del no però lamentablement ens estan també robant la possibilitat de tenir aquest debat", ha sentenciat.

Finalment, Albano Dante Fachín ha confirmat que Podem Catalunya assistirà diumenge a Saragossa en l'assemblea d'electes per reivindicar un referèndum pactat a Catalunya convocada des de Podem i les seves confluències. "Hem analitzat la convocatòria i creiem que pot ajudar en situació com l'actual", ha explicat, tot afegint que "hi assistirem per expressar la voluntat de poder defensar que la gent es pugui expressar".