Eulàlia Reguant, a Tremp: «Les actuacions de l’Estat s’assimilen a un cop d'estat»

La diputada de la CUP protagonitza a Tremp l’acte de la CUP en favor del “Sí” al referèndum de l’1 d’octubre | La formació es concentra per donar suport a l’alcalde de Soriguera, Xavier Pedemonte

23 de setembre del 2017
Actualitzat a les 14:58h
Eulàlia Reguant, aquest divendres, a La Lira de Tremp
Eulàlia Reguant, aquest divendres, a La Lira de Tremp | Jordi Ubach
La diputada de la CUP al Parlament, Eulàlia Reguant, va encapçalar ahir al vespre al cinema La Lira de Tremp l’acte polític de la formació cupaire en favor del Sí al referèndum de l’1 d’octubre. Reguant, que va estar acompanyada pel membre de la CUP Pallars, Josep Plasencia, i per l’alcalde de Soriguera, Xavier Pedemonte, va defensar la necessitat que la ciutadania es mobilitzi els propers dies per defensar el dret d’autodeterminació.

A banda de donar arguments pel “Sí”, segons Reguant, el que pretén la CUP és denunciar totes les actuacions que els darrers dies està duent a terme l’Estat, q s’assimilen més a un “cop d’Estat encobert” que no pas a una administració pública que estigui al servei de la ciutadania, segons ha explicat. L’acte va ser seguit per un centenar llarg de persones.

Suport a l’alcalde de Soriguera

A la tarda, Reguant va assistir a la concentració de suport a l’únic alcalde de la CUP a la demarcació de Lleida, Xavier Pedemonte, de Soriguera, en un acte organitzat per la CUP Pallars. Un centenar de persones es van reunir davant l’Ajuntament del municipi, a Vilamur, en un gest de suport al batlle, que ja va anunciar la setmana passada que no anirà a declarar en el cas que la Fiscalia el citi.
 

Concentració de suport a Xavi Pedemonte a Soriguera. Foto: Pau Juvillà


Segons Reguant, “els ajuntaments estan al servei de la legitimitat democràtica que hi ha a Catalunya”, i ha posat de manifest que la Fiscalia “s’està extralimitant en les seves funcions i està vulnerant drets fonamentals bàsics” amb les seves actuacions.