Forcadell: «A Catalunya no hi haurà violència»

La presidenta del Parlament crida a la participació l'1-O en un acte de Podem Catalunya a Lleida

Forcadell, amb Albano Dante-Fachín
Forcadell, amb Albano Dante-Fachín | ACN
Redacció
23 de setembre del 2017
Actualitzat a les 3:00h
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, considera que la denúncia de la Fiscalia de l'Audiència Nacional per sedició per identificar els responsables de les concentracions de dimecres passat és una "escalada més" en l'actuació de l'Estat. "El que està passant aquí és incomprensible en democràcia, no es pot entendre", ha manifestat. Per Forcadell, "el que es vol fer creure és que aquí hi ha violència i a Catalunya no n'hi ha ni n'hi haurà de violència" perquè "som un poble absolutament democràtic, que sempre ha fet les coses de manera pacífica i festiva".

"El que volen és incloure aquest delicte –de sedició- en totes les causes penals però estan molt equivocats perquè no ho permetrem", ha sentenciat la presidenta del Parlament. Forcadell ha fet aquestes afirmacions abans de participar a Lleida en un acte organitzat per Podem Catalunya, en el qual ha fet una crida a la ciutadania a votar l'1-O.
Carme Forcadell ha assenyalat que la petició de la Fiscalia de l'Audiència Nacional perquè el jutge investigui i identifiqui els responsables de les manifestacions de dimecres passat per sedició suposa "una escalada més" i "això és molt greu però anirem encara a més". Així mateix, la presidenta del Parlament ha rebutjat la detenció en els darrers dies de "15 servidors públics que l'únic de què se'ls acusa és d'haver treballat perquè els ciutadans de Catalunya puguin votar".

Forcadell ha participat aquest divendres al vespre a Lleida en un acte de campanya de Podem Catalunya. En aquest sentit, ha defensat que "més enllà de les diferències polítiques que defensa cadascú tots estem defensant la democràcia, el referèndum i el dret a vot", ha afirmat. La presidenta del Parlament ha cridat novament a la participació "perquè la gent voti l'1-O, ja sigui si o no però que voti amb llibertat i voti perquè és la única manera aquesta repressió que estem vivint" i, en aquest sentit, ha defensat que "les institucions i el Govern han de fer possible aquest desig majoritari".

L'acte de Podem Catalunya també ha comptat amb la participació del seceratri general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, de la diputada d'En Comú Podem al Congrés, Marta Sibina, del diputat de la CUP al Parlament, Carles Riera, d'altres representants de Podem Catalunya i del Comú de Lleida.